Hoe is te voorkomen dat muizen mee-eten met vogelvoer?

Heb een vogelhuisje aan de muur hangen (op het balkon van een flat op 5 hoog). Daaronder hangt een koolmeeskorf waarin ik mezenbollen heb.
Nu kom ik er net achter dat er muizen van zaten te eten en die kunnen er dus gewoon bij komen. (Vandaar het geritsel op het balkon 's nachts).

Weet jij het antwoord?

/2500

wat mij, destijds wonend op 1hoog en me de pieten geschrokken van een paar veldmuisjes :) hielp, was een paar katten in huis nemen: nooit meer last gehad van wat voor muizen dan ook... een echte aanrader ! Toegevoegd na 1 minuut: aanvullig: muizen ontwijken je huis als ze eenmaal weten dat je katten hebt. ideaal...

Je zult het voerhuisje vrij moeten ophangen of op een gladde paal zetten, zodat ze er niet bijkunnen. Als de vogels veel morsen komen de muizen daar ook op af. Dat kun je die vogels moeilijk afleren natuurlijk, maar met bijvoorbeeld vetbollen heb je dat veel minder dan met los voer. Vraagje: voer je de vogeltjes nog steeds bij midden in de zomer? Op die manier leren de jonge mezen mogelijk onvoldoende om hun kostje op te scharrelen, en daar help je ze niet echt mee. Vetbollen zijn ook vrij eenzijdig voedsel voor jonge vogeltjes. Zij hebben vooral veel eiwit nodig, waar o.a. insecten rijk aan zijn.

Het beste is om op de grond onder uw kastje een bakje te zetten met muizen gif erin. Wel afgesloten langs boven zodat de vogeltjes er niet in kunnen. Ook dieren nemen de makkelijkste weg en zo kan u ook nog eens van die muizen af geraken.

Muizen komen lopend en vogels komen vliegend. Je moet er dus voor zorgen dat je de kooi zo ophangt dat deze alleen vliegend te bereiken is en niet lopend bijv. via een touw. Hang de kooi bijv. op met een staaldraad waar een muis niet zich aan vast kan houden en het probleem is opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100