Gaan aardappel planten dood als er een paar stengels af zijn geknakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de stengels nog gezond zijn, en alleen maar geknakt, gaat de plant zelf niet door. Maar is het knakken het gevolg van een schimmelziekte, dat kan je zien aan rotte bladeren, dan kan de plant wel dood gaan.

nee hoor, de rest van de plant groeit dan gewoon verder. na de bloei sterft de plant wel af, maar dat heeft niks te maken met geknakte stengels.

Nee. Aardappels gaan niet dood als je een paar stengels knakt. Als je aardappels gaat oogsten kun je wachten totdat de stengels vanzelf dood gaan, maar je kunt ook het loof kapot slaan. De aardappels gaan dan niet dood, maar harden dan af. Zo beschadigen ze minder makkelijk als je ze bewaart. Een paar stengels eraf doet een aardappelplant niet zo veel. Pas als het meer dan de helft is gaat de aardappel afharden.

Als aardappelplanten knakken en afsterven door de aardappelziekte en de aardappelen zijn groot genoeg dan kun je het beste het gehele lof weghalen net boven de grond en de aardappelen kun je dan oogsten wanneer je ze wilt opeten. Zijn alleen enkele stengels geknakt door bijv. de wind of dat ze zijn beschadigd haal ze dan weg en laat de rest van de plant groeien totdat het lof droog wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100