Kan het plantje Bacopa Caroliniana wel in de vijver?

Kwam deze tegen en dacht weer eens wat anders in de vijver.Nu heb ik op internet gekeken en blijkt een aquarium plant te zijn of niet.? De naam op label is bacopa caroliniana.Stengel is behaard en heeft paarse bloempjes.Iemand ervaring met dit leuke plantje? Bvd Minke

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een aquariumplant omdat het ook onder water goed groeit, maar ook half boven water. I n de natuur komt het voor in gebieden die onder water lopen. Het groeit in meertjes in warmere gebieden. Het plantje is vorstgevoelig, daarom in Nederland niet zo'n goede vijverplant. Je kunt het wel proberen. Het groeit wel weer vanuit de wortels na vorst en na beschadiging. Het plantje houdt wel van een beetje schaduw. De kleur van de bladeren hangen af van de hoeveelheid licht. Toegevoegd na 2 minuten: Het plantje komt voor in Zuidelijk Noord-Amerika.

Volgens mij kan deze wel in de vijver. Bij de bron staat een filmpje, niet zo'n heel interessant filmpje, maar daarbij staat het plantje ook in de sloot (lijkt mij hetzelfde als een vijver). Ik ben niet zo'n plantenkenner maar ik denk -aan dat filmpje te zien- dat hij wel in de vijver kan.

Het is een moerasplantje dat in de natuur deels onder water groeit en deels boven water. Maar het is een echte aquariumplant, die net als veel andere aquariumplanten in de zomer wel in de vijver kunnen groeien, maar beneden de 15 graden naar binnen moeten.

Natuurlijk kan deze plant in de vijver. Het is een plant die weinig eisen stelt, behalve temperatuur. En dat kan een bottleneck worden: 15-28 graden is de beste temperatuur. Dus hij zal niet overwinteren in je vijver, en het moet ook wel een beetje een mooie zomer worden.

Bacopa caroliniana wordt al vele jaren als aquarium plant gehouden. Afgezien van de redelijk veel licht stelt het weinig eisen. De langzame groei maakt het een van de weinige stengel planten die weinig aandacht behoeven. Het plantje is heel makkelijk te vermeerderen door een zijtak af te knippen en deze in de bodem te planten. Je zou het allicht kunnen proberen daar dit een heel gemakkelijk groeiend plantje is. Mits je vijver water qua temperatuur niet te veel verschild van je aquarium temperatuur.

Bronnen:
www.hobbykwekers.nl/planten/middenzoneplan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100