Bestaat er al een professionele heggeschaar die werkt op een accu?

Gebruikte tot nu toe een professionele stihl heggeschaar, maar wegens te veel herrie en last van peesontsteking zoek ik een vervanger. Lichtgewicht, draadloos maar toch sterk... heb al wat scharen gevonden maar of deze ook echt goed zijn blijft de vraag...iemand enige ervaring hiermee?

Toegevoegd na 7 minuten:
Heb al eens gewerkt met een Metabo powertrimmer, zogezegd de beste ter wereld...maar ik vond het waardeloos.

Weet jij het antwoord?

/2500

natuurlijk bestaan er heggenscharen op accu. maar deze maken echt niet minder herrie als een met een snoer. en voor het gewichtsbesparing hoef je ook al niet over te stappen op een accu machine, deze zijn eerder zwaarder (door de accu) dan lichter.

Bronnen:
http://www.bosch-pt.nl/boptocs2-nl/Tuinger...

Met professioneel bedoel je waarschijnlijk een machine die wat zwaarder werk aankan, en dat wat langer volhoudt. Die bestaat niet. Een accumachine heeft veel minder vermogen dan een 220V versie, die weer veel minder vermogen heeft dan een benzinemotorversie. Bovendien houden die accudingen het met geluk 20 minuten vol, als je tenminste geen zware takken knipt. Helaas.

Dat is ook wel een hele grote stap, van een stihl naar een Metabo powertrimmer, die laatste is leuk voor een buxus, maar verder schiet het niet echt op. Er kan veel, maar wat zijn precies je eisen? Een professioneel op een accu bestaat zeker, dit is de beste die ik zo snel kon vinden, er zijn ook goedkopere en die zijn ook wat lichter, want deze weegt ongeveer hetzelfde als eentje met snoer. In de 2e bron zie je dat er genoeg zijn, ook professionele. Toegevoegd na 8 minuten: Een met snoer met ongeveer dezelfde snijdikte is een stuk lichter, 2,8 kg, bron 3. Wel een korter blad, maar die draadloze Makita is dan ook de grootste die ze hebben. Eventueel kan je die op een klein (stil) aggregaat aansluiten. Toegevoegd na 19 minuten: Een omvormer in de auto zou ook kunnen i.p.v. een aggregaat. 400 a 600 Watt is goed te doen voor een auto.

Bronnen:
http://www.toolsxl.nl/advanced_search_resu...
http://www.toolsxl.nl/makita-buh650rde-heg...
http://www.toolsxl.nl/makita-uh4261-heggen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100