Welke bloem/plant houd katten uit mijn tuin?

Als het goed is moet er een bloem of iets anders zijn die katten uit de tuin houden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

katten schijnen niet te houden van planten met citroengeur. Ooievaarsbek (een geranium soort) wordt daarin genoemd en ook de vuurwerkplant en citroenverbena. In de tweede link wat alternatieve middelen. Mijn eigen ervaring is dat het helaas maar mondjesmaat helpt (lees: niet). Mijn hele tuin staat vol met geraniums zoals in de link genoemd en geurt ook heerlijk daarna maar de katten lopen gewoon nog rond. Toegevoegd na 53 seconden: halve zin was weggevallen: in de eerste link staan wat planten genoemd was dus de boodschap.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/30272-h...
http://users.skynet.be/hofmeester/tuinarti...

Wij hebben vooral veel last van katten in de voortuin. Wat wij nu gedaan hebben, is tussen de planten door, bodembedekkers te plaatsen. Nu kunnen ze nergens meer terecht.

Wijnruit houdt katten uit de tuin. Ook de citroenverbena en de vuurwerkplant (Dictamnus). Men zegt ook dat de echte geranium, de ooievaarsbek, een plant is waar katten een bocht omheen maken. Ik heb een grote laaguitvloeiende ooievaarsbek op een hoek van het terras in de border en onze kat is gek op dit plekje. Hem maakt het dus niets uit dus... Waar katten ook een hekel aan hebben zijn stekels. Een meidoorn of vuurdoorn op een strategische plek ziet een kat ook niet zitten en zeker niet als je er afgesnoeide takken van neemt en deze op een hoop legt op plekken waar de katten binnenkomen. Je kunt ook een hoekje in de tuin maken waar je een kat niet erg vind als ze sowieso blijven komen. Als je daar nou een plant als wild kattenkruid, vetmuur, schildzaad, kattengras neerzet, weet je waar de kat blijft. dit wordt dan een geliefd plekje en heeft hij/zij er dan geen behoefte aan om verdere planten te bezoeken om de behoefte te doen. Zo kan je ook andere planten beschermen. Bodembedekkers helpen in ieder geval tegen kattengegraaf. Weet je waar ze altijd hun behoefte doen? Leg hier dan citroenschillen tussen de planten. Ook koffieprut vinden ze niet prettig tussen hun nagels en flink peper strooien houdt ze hier ook tegen.

wij hebben een doodnormale ui in de grond gestopt op de plek waar onze kat vaak ging zitten in de tuin om zijn behoeft te te doen en hij kwam er daarna niet meer en er kwam ook nog een leuke bloem naar boven.

Sommige planten/ bloemen helpen een beetje, maar echter een heel klein beetje, of eigenlijk helpen ze totaal niet. Een groot deel van het jaar zitten deze planten onder de grond, maar zijn er wel katten. En de katten komen het liefst is keurige, netjes onderhouden tuinen, waar tussen de planten kale en schone grond is. Dat is voor hun een uitnodiging om hun behoefte te doen en een reuksignaal neer te zetten. Zorg dus voor geen kale plekken tussen de planten en heb je die nog wel, prik dan takjes of stokjes op de kale plekken in de grond. Bij een tuincentrum koop je van die gespleten bamboestokjes ( groen) die je gebruikt om kamerplanten steun te geven, die zijn hier zeer geschikt voor.

Wij hebben cacau doppen in de tuin gelegd en hier door komt geen enkele kat de tuin meer in kan je kopen bij fabriek voor chocola of in tuin centra maar bij de fabriek is het veel goedkoper En het ruikt ook naar chocolade

Katten de meeste katten hebben een hekel aan lavendel. Proberen waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100