Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Aanvullende tip: als je aardbeienplanten in de volle grond hebt staan, is het verstandig stro rond de planten te leggen. Dan gaan vruchten die op de grond komen niet rotten.
Meestal geven planten 2 jaar flink aardbeien en neemt de oogst daarna af - in het 2e jaar kun je dan stekken nemen zodat je weer 'verse', sterke planten hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

plantenvoeding en afdekken tegen de beesten ! slakken en vogels.Voor de rest groeien die normaal goed door ! zelfs in bloempot.Uitlopers met wortels er af snijden en overplanten voor volgend jaar . niets aan ze .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Zet de planten direct na ontvangst tot aan de kraag, met de wortels goed verspreid en stevig aangedrukt, in een goed bemeste grond.
Bij droog weer de jonge planten plm 14 dagen goed vochtig houden, zodat ze vlot aan kunnen slaan. Hierbij moet vooral de verdamping van de planten gecompenseerd worden met beregening. Alleen de grond vochtig houden is niet voldoende.
Plantafstand in de rij : 25 tot 30 cm; rijenbreedte 75 tot 100 cm. Een en ander afhankelijk van uw mechanisatie en teeltsysteem.
Ter voorkoming van mijt, spint of luis-schade, de aanplant intensief controleren en zonodig een bestrijding uitvoeren met de daarvoor toegelaten middelen.
Vruchtrotbestrijding met de daarvoor toegelaten fungiciden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Je kunt ook aardbeienmest kopen en je moet goed wieden en pas op voor vogels!!!! aardbeien hebben ook goede en slecht buren op het gebied van planten.
Goede buur: spinazie, radijs, peterselie, ajuin, sla, tomaat, prei, tijm,veldsla, knoflook
Slechte buur:komkommer, broccoli, spruitkool, bloemkool
zie ook de bron voor meer goede en slechte buren
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding