Als je een boom afzaagt?gaan de wortels dan op de lange duur ook dood?

Met spitten in de grond blijf je last houden van die wortels.
Verrotten die een keer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roundup op de afgezagde stronk wil ook wel helpen. Vooral op de de buitenste kant, bij de bast.

Ik denk niet dat ze dood gaan. Dit baseer ik op het feit dat ik zelf ook een boom in mijn tuin heb waar ik liever van af wil. Heb die boom nu al 4 keer afgezaagd op ca. 10 cm. boven de grond en iedere keer groeit die opnieuw. De laatste keer dat ik hem afzaagde was 2 jaar geleden en nu heb ik een boom van meer dan 4 meter hoog en 3 meter breed.

Dit hangt zeer sterk af van het soort boom. Van sommoge soorten steekt u een afgesneden twijg in de grond en die gaat groeien. Anderen hebben de beste zorgen nodig. Hoe zachter de houtsoort hoe makkelijker die gaat groeien.

Een afgezaagde boom, waarvan alleen de stronk nog zichtbaar is en met wortels onder de grond, zal op den duur verrotten. Dat kan echter jaren duren en is afhankelijk van de houtsoort. Als je de plaats vrij van wortels wilt hebben om er iets anders te poten, kan je alles beter uitgraven.

Als je een boom aan de grond afzaagt dan zal de wortel nog jarenlang proberen om weer uit te schieten en zul je ook nog vaak kleine takken omhoog zien komen die je weer moet afzagen. Het beste is dus om de wortel ook te verwijderen of te laten frezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100