na hoeveel tijd krijgt een stek van een hortensia wortels?

Ik heb een aantal weken(!) terug een hortensia stengel/stek in een glas water gezet. Nu komen er knopen aan en grote bladeren, maar geen wortels. Hoe kan ik hier het beste mee om gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen idee of het in een potje met water wel zal lukken. Normaal stek je de hortensia in een zure potgrond met wat zand er door, wel onder glas of er een plastic zak er over. Op een maandje moet je normaal gesproken wel rekenen, afhankelijk van de daglichtlengte en temperatuur.

Ik stek heel vaak hortensia's en ik doe het op de volgende manier. In het najaar knip ik van verschillende hortensia's de einden van de takken af, die dan ongeveer 15 cm lang moeten zijn. Het blad verwijder ik totdat alleen de blaadjes nog aan de top over zijn. Ergens in een hoekje van de tuin zet ik de scheuten in de grond en ik leg hier een flinke laag afgevallen blad overheen, wel 10 tot 15 cm. Omstreeks deze tijd, als de nachtvorsten niet meer al te hevig, zijn verwijder ik het blad en alle scheuten hebben wortels en kunnen worden opgepot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100