hoe kan ik een appelboom kweken uit een pit?

ik heb uit een braeburn appel een paar zaadjes gehaald.
hier is maar een boompje uit gekomen, maar het gaat niet zo goed met hem.
de andere zaadjes willen niet kiemen.
hoe kan ik uit deze zaadjes een appelboom kweken?

ga mij aub niet zeggen dat ik een boom moet kopen, want aan dat antwoord heb ik niks.

Groetjes, de appelfreak

Weet jij het antwoord?

/2500

koop een kweekbakje en speciaal keekaarde.. leg hem daarin een klein beetje onder de aarde.. hou de aarde vochtig ..niet te nat want anders gaat de pit rotten.. laat hem in de kweekbak tot hij er boven uit komt..dan verpotten in een bloempot..tot hij groot en sterk genoeg is om in de volle grond te overleven!!

De grond waar die staat moet goed gedraineerd zijn. Appels doen het slecht op een natte ondergrond. Ook mag er niet teveel tocht zijn. En nog heel veel andere eisen, die je kunt lezen bij de bron. Succes ermee!

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/tuin/bomen_en...

Ik neem aan dat je het boompje binnen hebt staan en daar kan ook geen appelboompje groeien, die moet je buiten kweken, zaaien. Zaadjes die niet opkomen zijn niet kiemkrachtig, die wel opkomen worden niet de appel waar je de pitjes uit hebt gehaald, het is altijd een kruising . Bijna altijd een wilde appel. Nu het voorjaar wordt, kan je buiten in potjes of in de volle grond, appels zaaien, al naar gelang het weer, kan het 4 tot 8 weken duren voordat het zaad opkomt. Maar ook dan krijg je geen Braeburn appel.

Appelpitten moeten in een potje worden gezaaid en de pot moet met het boompje meegroeien. Bijvoeden is noodzakelijk, net als voldoende licht en voldoende (niet te veel) water. Een Braeburn appelpit is geen garantie voor een Braeburn appelboom trouwens. Toegevoegd na 2 minuten: Zoals Eddijst boven mij al aangaf kan er niet binnen gezaaid worden. Met de methode om in een pot te zaaien doelde ik op buiten, met het voordeel dat je de pot naar binnen kan halen met eventuele nachtvorst oid.

Ik heb het zelf ook wel eens geprobeerd, gewoon het pitje binnen in een pot bij een andere plant geduwd en er kwam inderdaad een boompje uit (tegen al mijn verwachtingen in) Maar het boompje heeft nooit bloemen en dus vruchten gegeven. Toen heb ik mij laten vertellen dat dat komt omdat de appels uit de supermarkt op een bepaalde manier zijn behandeld. Of dit waar is weet ik echter niet. In ieder geval de pitjes die niet kiemen, dat kan, niet iedere zaad is kiemkrachtig, maar dat was boven mij ook al eens gezegd, dus ik val in herhaling :)

Appelbomen worden vaak geënt op een wilde onderstam. Gekweekte appelsoorten zijn van zichzelf vaak niet sterk genoeg om tot een een goed dragende appelboom te komen.

Bronnen:
http://www.houtwal.be/vakartikels/vermeerd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100