overleven mijn uitgekomen bloembollen deze vorst? als alle 150 tulpen bollen al 10cm. uit de grond steken??

Weet jij het antwoord?

/2500

Een tulp zal niet bevriezen zolang de bloemknop nog niet uit de bol is. Ten minste dat zijn er ervaringen van andere koude winters, deze winter is echte zeer abnormaal, doordat er voor de koudegolf, er totaal geen vorst is geweest en het zelfs veel te zacht was. Dus afwachten maar.

.Ik heb jaren geleden tulpen gehad,in bloei,in April Toen heeft het een nacht 8 graden gevroren,daags daarna hingen de kopjes naar beneden na 2 dagen zagen ze er weer uit alsof er niets gebeurd was,ze kunnen er goed tegen.

In de natuur komt alles terecht, jouw tulpen bloeien in Mei als een tierelier.Zeker weten.

Niets aan doen komt goed.Zeker niet uit de grond halen,ze laten nu hun blad naar beneden hangen beschermen zich tegen de kou er is nu dooi op komst en je zal zien dat het blad dan weer omhoog gaat staan.Is wel een rare winter maar laten zoals het is .Natuur is een raar ding maar past zich aan.

In principe "bevriezen" planten niet, maar drogen ze uit. Door de vorst kunnen planten namelijk geen vocht opnemen. Van nature zijn bloembollen hiertegen goed beschermd. De hele voorraad zit immers al opgeslagen in de bol. Laat maar eens een bol (zonder te planten) in de schuur liggen. Gegarandeerd dat deze in bloei komt! Daarnaast beschermd een plant zich door het aanmaken van suikers. Hoe meer suikers aanwezig, hoe lager het punt van bevriezen. Ook hier zijn bloembollen goed in. Een bloembol bevat een grote hoeveelheid zetmeel, welke razendsnel omgezet kan worden in suiker. Een bloembol is er dan ook helemaal op ingesteld om in de meest ongunstige omstandigheden in bloei te komen. Ver voordat andere planten en struiken dit kunnen. Ik zou mij dan ook geheel geen zorgen maken. De komende dagen zul je merken dat alle bolgewassen weer netjes herstelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100