Wanneer bevriest een Agave?

Hij staat nu half binnen, - 2 graden, maar zo te zien nergens last van, alhoewel het toch een Zuiderse plant is.

Toegevoegd na 59 seconden:
Verschillende Agaves, allemaal in een pot.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De agave americana is matig winterhard en kan met goede bescherming in de volle grond geplant worden. Echter die ene strenge winter kan de Agave americana niet verdragen en dient daarvoor extra beschermt te worden. Het is een ideale kuipplant qua verzorging, overwintering bij een temperatuur van net boven het vriespunt i.v.m. het kapot vriezen van de wortels in de kuip. Winterhardheid zone 9b (-4ºC). Dus naar binnen met die plant. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.palmaverde.nl/exoten/2011/11/agave-americana/

Indien de Agave in een pot staat en in droge grond, kan hij best wel een paar graden vorst hebben, zelfs wel meer dan twee graden, maar stond hij voor de vorst al erg nat, dan kan hij veel minder vorst verdragen en kan min 1 al te veel zijn. Op veel plaatsen vriest het nu al meer dan tien graden, ik hoop dat ze nu toch wel binnen staan!!

Als het gaat vriezen naar binnen zetten.Heb zelf wel eens ze naar een schuurtje verplaatst.Maar zelfs daar zijn ze dood gegaan.Dus naar een matig verwarmde ruimte verplaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100