Kan een egel die nat geworden is zich op dit uur, met deze temperatuur wel weer droog/warm krijgen?

Onze hond werd helemaal dol, dus ik was gaan kijken in het donker. Zat er een egeltje aan zijn hok... De hond had ook z
in z'n razernij z'n drinkbak omgestoten, egeltje kletsnat. Heb de egel opgepakt en hem in de weide achter ons huis gezet... maar nu ineens valt het me in dat het toch best koud is :( Zeker met een nat lichaampje.

Ik weet dat het nu te laat is en dat ik 'm zeker nergens meer kan vinden, maar zoek wat geruststelling...

Toegevoegd na 39 minuten:
OK... nieuwe ontwikkeling, de egel zat opnieuw bij onze hond en heb 'm nu even in een oud cavia-hokje gestoken... help me aub, wat kan ik nu het beste doen?

Toegevoegd na 1 uur:
OK, updat 2. Meneer de mini-egel zit in m'n oude caviakooi in ons washok. Er zit in de kooi een slaaphokje (ook van de cavia, r.i.p.). Op de bodem van de kooi ligt een badhanddoek en daarboven allemaal krantensnippers. Hij is spontaan in het slaaphokje gekropen en hoop dat hij nu naar dromenland is. Heeft kattenvoer en pindakaas in een kommetje...en water.

Nu ga ik me wat verwarmen want heb het koud gekregen! :)

Toegevoegd na 12 uur:
Update 3; Het egeltje ligt te slapen en heeft volgens ik kan zien gegeten. Heb het dierenopvangcentrum van Opglabbeek gebeld maar daar kreeg ik geen goede raad behalve; "Als er iets mis mee is, binnenbrengen." Wat dus geen optie is, kan echt geen 2uur rijden met een kindje van 14 maanden.
Volgens sommigen ben ik in "overtreding" door een egel op te vangen, maar ik kon dit hummeltje echt niet aan z'n lot overlaten. :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

beter had je de egel in je schuur laten overnachten, maar ja, gedane zaken nemen geen keer. ik denk dat de egel beschutting heeft gezocht in een hoop bladeren oid, en zich in een krulletje heeft gerold. ik denk zeker niet dat de egel kansloos is.

Helaas, ik kan je geen geruststelling geven. Hoogstwaarschijnlijk overleeft het egeltje deze nacht niet. Alles onder de 12 graden is fataal, zeker als hij nat is. http://nl.wikipedia.org/wiki/Egel

Egels worden ook nat als t hard regent dus...

Gooi een heleboel bladeren over het egeltje in het caviahok. Dan blijft hij zeker warm. In de natuur zou hij hetzelfde doen, een berg bladeren opzoeken. Hij is inmiddels door eigen lichaamswarmte wel opgedroogd.

Per direct de dierenambulance bellen om het dier op te halen. U bent in ernstige overtreding met de Flora- en faunawetgeving, een boete van 25.000 Euro hangt boven uw hoofd. De enigste juiste handeling was geweest als u de dierenambulance had ingeschakeld, u houdt nu een beschermd dier in gevangenschap. Toegevoegd na 32 seconden: Oja kom maar weer op met de minnetjes. Toegevoegd na 12 minuten: Aan de hand van de reactie van Rieneke: Vraagsteller komt uit het mooie België, daar hebben ze wat andere wetgeving. Aan de hand van de positieflijst en ander natuurbeschermingswetgeving mag men ook daar het dier niet in gevangenschap houden, betekend dus dat ze de egel zo snel mogelijk weer uit moet zetten of het natuuropvangcentrum in Opglabbeek moet bellen om het diertje op te laten halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100