Mijn vijgenboom gaf een rijkelijke 2e vruchtafzetting in juli/augustus, maar wederom vallen de vruchtjes eraf?Blijft dat zo?

Ik weet het, het is herfst, maar toch..

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij mijn weten vallen vruchten van een boom als ze echt overrijp zijn. Misschien een domme vraag, maar je weet dat gedroogde vijgen zoals je ze op de supermarkt koopt er anders uitzien dan dezelfde vruchten als ze gewoon rijp zijn?

Hm.. Ik weet niet welke soort je hebt. Je weet dat niet alle vijgen geschikt zijn voor onze regio? Vijgen uit mediterraan gebied zijn niet echt vorstbestendig, en zullen niet tot vruchtzetting komen, omdat de sluipwespen die voor bevruchting van de bloem nodig zijn, niet hier voorkomen. (De bloem is een gesloten bloem, en is, net zoals de vrucht zelf, een groene 'knop'. Moderne cultivars kunnen wel goed tot rijpe vruichten komen in ons klimaat & geografische regio.

Na een zeer groeizaam voorjaar en zomer is er daarna een extreme droogte geweest, veel planten en bomen lieten daarom hun blad vroegtijdig vallen , ook bessen en andere vruchten kunnen dat overkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100