Welke plant is geschikt om een muur mee weg te werken?

Mijn buren hebben een flinke uitbouw geplaatst en nu kijk in aan 1 kant tegen een flinke muur op. Als de verbouwing klaar is wil ik proberen de muur met mooie klimplanten, al dan niet in een pot of volle grond, weg te werken. Ik wil er geen hedera planten want die heb ik over de hele lengte van de andere kant al. Het gaat erom dat je in korte tijd de muur niet meer zal zien, vind dat nl geen gezicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wingerd groeit heel rap de hele muur vol. Is wel bladverliezend, maar je krijgt een spectaculaire herfstverkleuring voor het blad valt. Afhankelijk van hoe de muur is, zul je misschien aan de randen moeten snoeien om te voorkomen dat ie ontsnapt naar de buren of naar muren waar ie niet gewenst is. Er zijn meer wintergroene klim- en leiplanten dan alleen klimop, zie http://www.jacobsplant.nl/categorie.php?catid=64 Hier vind je vogelvriendelijke suggesties: http://www.vivara.nl/sub_category/id=58/planten.html

bruidssluier gaat heel snel, maar ben bang dat je buren daar niet zo blij mee zullen zijn op den duur, want die gaat echt overal doorheen, het kleinste scheurtje is voldoende om verder te woekeren.

Oke...ik geef u geen advies over welke plant geschikt is maar ik wilde (ongevraagd) meedenken over een andere creatieve oplossing. Is het geen idee om de muur te verven in een rustige kleur en hier allemaal spiegels aan op te hangen? in willekeurige volgorde met daartussen enkele bakjes met plantjes erin? Maar goed...U zou ook voor een vuurdoorn kunnen gaan. Groeit redelijk snel en oogt ook in de winter leuk. Heb hieronder een site waar wat meer informatie staat.

Bronnen:
http://www.marechal.be/nl/gidsen-en-brochu...

Klim op, Clematus, blauwe regen (dat groeit niet snel, maar het is wel heel mooi). Ik heb een link bijgevoegd met nog meer soorten! ;)

Bronnen:
http://www.tuinen.nl/rubriek/188/Klimplanten

eigenlijk had je er bij moeten zetten of het een zuidmuur is of niet. zo ja, dan zou ik voor passiebloem gaan. groeit geweldig, en bloeit nog mooier. wel de eerste winters wat beschermen tegen felle vorst. bij een noordmuur zou je aan lonicera kunnen denken, of klimhortensia.

Als er zon op die muur komt raad ik het volgende aan: zet er een paar vlinderstruiken voor. Dat zijn geen klimplanten maar ze groeien als kool, worden zo'n 2.50 tot 3 m hoog, hebben prachtige bloemen (ze zijn in verschillende kleuren te krijgen) en blijven groen als de winter niet al te koud is.

De wintergroene japanse kamperfoelie is een zeer makkelijke groeier. Hij bloeit vanaf het einde voorjaar tot nu!!( ruikt lekker) Bevestig een ijzeren bouwmat ( betonijzer) tegen de muur, dan kan je deze plant lekker langs laten klimmen. Het voordeel van deze kamperfoelie is dat hij tot aan de grond met blad zit, wat de meeste ander klimplanten beslist niet doen en hij groeit in de zon en in de schaduw. Het is een windende plant, dus geen zuignapjes op de muur van de buren.

Passieflora, een plant met prachtige bloemen. Neem dan wel 1 die een aantal graden vorst kan verdragen.

Wilde wingerd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100