moet ik eikels van het gazon verwijderen en zoja hoe kan ik dit het beste doen

Weet jij het antwoord?

/2500

in een tuin moet je echt niets hoor. maar voor je grasmaaier is het toch wel fijn dat ze er af zijn. Sommige soorten grasmaaiers zuigen ze op, dan hoef je dus niet te harken. En wil je harken, neem dan een plastic bladhark, dat gaat het beste.

Als het grasveld niet te groot is: ik heb iemand eens zijn grasveld met de stofzuiger van ongerechtigheden zien ontdoen. Toegevoegd na 3 minuten: En of ze verwijderd moeten worden: als je geen eikenbomen wilt wel.

Als je ze laat liggen, heb je kans dat er overal kleine eikenboompjes komen te staan. Als je dat niet wilt, kun je ze beter weghalen. (en inderdaad is het met grasmaaien ook niet handig, zoals hierboven genoemd is). Je kunt je met een hark weghalen; zo eentje met van die dunne buigzame "tanden" (bladhark).

gewoon opzuigen met een bladzuiger, en ze zitten in de zak voor de groenebak.

Met een gazonmaaier die een goede opvangbak heeft. Je hoeft hem niet te laag af te stellen om de eikels ermee op te rapen. Als je last van eikels hebt dan is de volgende stap, het eikenblad. Ook dat moet je vooral verwijderen anders gaat je gras eraan. Eikenblad maakt de grond veel te zuur en ook veel planten kunnen daar niet tegen. Als er een eikel blijft liggen, wordt het een eikenboompje maar dat is geen probleem, bij de eerste de beste keer dat je weer gaat maaien, haal je met de grasmaaier de top eraf en dan gaat het jonge boompje vanzelf dood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100