Mag je een schuur in de tuin van je koophuis verwijderen zonder een vergunning aan te vragen?

Heb een discussie met een vriend. Die stelt dat als een huis jouw eigendom is je ook mag bepalen wat er met de dingen gebeurt die in je tuin staan (stel schuur vorige bewoner). Hij stelt dat dat dan van jou is en dat je dit soort dingen altijd mag verwijderen. Omdat dat immers jouw eigendom is. Volgens die vriend hoef je dan niets aan te vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is er van afhankelijk of die schuur een wezenlijk onderdeel van de aanbliok van jouw perceel maakt, en of deze constructief aan jouw huis verbonden is. vb: De vorige bewoners hebben bij de bouwmarkt een schuurtje gekocht, welke achter het huis in je tuin staat. Deze mag je zo weer weg halen De architect heeft in elke voortuin een schuur met de woning mee laten bouwen. Deze mag je niet zomaar verwijderen.

Ja da's waar. Je mag 'm wel zonder vergunning verwijderen maar je hebt wel een vergunning nodig om er een neer te zetten.

Als je de grond gewoon heb afgekocht mag je ermee doen wt je wil zolang je maar wel en vergunning aanvraagt als je iets erop gaat Bouwen

Er zijn verschillende factoren, o.a hoeveel afval die vrijkomt. meer dan 10 kuub, of asbest: vergunning nodig. In onderstaande link meer info.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bo...

Het korte antwoord is: Doe daarvoor de online omgevingsvergunning check van de overheid zelf, op https://www.omgevingsloket.nl/ Daar zijn heel veel voorwaarden aan verbonden, is afhankelijk van of je de klus als particulier doet of dat je een bedrijf het laat doen, en is ook nog eens per gemeente verschillend. In het algemeen kun je de volgende voorwaarden tegen komen: Is de schuur (deel van) een monument ? Of van een beschermd dorpsgezicht ? Is het een tijdelijke schuur geweest ? Hoeveel afval komt er bij vrij ? Zit er asbest in ? Hebben er beschermde diersoorten, zoals uilen en gierzwaluwen, hun nesten in of op ? Wat zegt het bestemmingsplan van uw gemeente over het slopen van deze schuur ? Was het bij de bouw al een vergunningsvrij bouwwerk ? Dus ik denk dat jullie nog heel lang verder kunnen praten hier over :-) Wat je ook kunt doen is zelf de check doen om te zien of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Daarvoor moet postcode en huisnummer gegeven worden. https://www.omgevingsloket.nl/

Bronnen:
https://www.omgevingsloket.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100