Hoe kan ik het beste de Prunus nipponica Brillant terugsnoeien?

Volgens het kaartje zou die niet hoger worden dan 50-100 cm en moest ik hem meteen na de bloei snoeien. Dat snoeien is dus niet gebeurd maar hij is nu al zeker 1.80 hoog geworden. Hoe snoei ik deze struik nu het beste terug?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel PRUNUS soorten die ieder jaar na de bloei gesnoeid moeten worden, maar omdat het voorjaar na deze Prunus bloei , volop begint, wordt het heel vaak vergeten. Te laat snoeien betekent geen of bijna geen bloei in het daarop volgende voorjaar. Dus als het vergeten is dan beter weer wachten tot het volgend voorjaar, om dan direct na de bloei de Prunus alsnog te snoeien. Voor de prunus zelf maakt het niets uit en zal ook het volgend voorjaarprachtig bloeien , alleen wordt hij dan wel hoger en moet je er volgend jaar meer afknippen, om weer op de zelfde hoogte te komen. Volgend jaar kan je nog steeds zien op welke hoogte vorig jaar deze prunus was gesnoeid.

Volgens mij kan je gewoon op vorm snoeien (dus aantal takken inkorten tot deze weer mooi is). Dus kruin uitdunnen en takken die in de weg zitten of te lang zijn. Als ik ongelijk heb hoor ik dat graag, dan doe ik het voortaan anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100