Wat geeft een dichte makkelijk te snoeien heg, hoogte min. 180cm. Ik wil een groene wand die ik als een blok kan snoeien (groen in de winter)?

Toegevoegd na 2 minuten:
Coniferen ja, maar welke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe breed mag de heg zijn? Veel coniferen worden nogal breed... Liguster is een goede mogelijkheid. Moet je wel meerdere keren per jaar snoeien, maar groeit snel, is groenblijvend, en makkelijk te snoeien: gewoon niet kijken en snoeien maar, op de plek waar jij het wilt. Wel eens per jaar naast de ligusterheg over de hele lengte een spa in de grond steken, om de horizontale wortels af te kappen. Zo dwing je de liguster vertikaal te wortelen. Doe je dat niet, dan wordt je hele tuin een draadwerk van ligusterwortel. Je kunt ook aan klimop denken. Dat staat tussen onze linkerburen en ons. We hebben een stalen hekwerk (weet niet hoe dat heet, allemaal vakjes van 10 x 10 cm², gemaakt van staaldraad neergezet, met hardhouten palen. Daar klimop tegenaan laten groeien. In het begin staken de buren alle klimopuitlopers terug het gaaswerk in, richting onze kant. Wij staken alle uitlopers terug het gaaswerk in, richting de buren. Na een jaar was de onderste meter helemaal dicht, de bovenste meter gedeeltelijk. In het tweede jaar groeide ook de bovenste meter helemaal dicht. Dat is de basis: een altijd groene, dichte klimopwand, heel smal. Tussen die klimop door groeien nu clematis, klimmende winde, tomaten en druiven. Bloemen en vruchten dus. Je kunt naar hartenlust variëren. Toegevoegd na 1 uur: Oh ja, klimop is onderhoudsarm. In het begin moesten de buren en wij nog "vlechten", maar dat was best leuk. Daarna gewoon af en toe snoeien met de snoeischaar. Niet nauwkeurig, gewoon alles weghalen wat teveel uitsteekt. Zo kun je zelf bepalen of de klimop strak moet blijven, of een beetje warrig mag worden. Ook botweg afrukken schaadt de plant niet. Klimop kan overal tegen.

coniferen Toegevoegd na 1 minuut: en grappig genoeg zag ik daar net op marktplaats een melding van dat je die zo kon komen ophalen 2 meter hoog

de meest gebruikte coniferen haag is de lelandi die blijft in de winter ook groen

De beste haagplanten zijn Hulst, Taxus en Cotoneasters simonsii. Het fijne hiervan is, dat ze maar een maal per jaar hoeven geknipt te worden. Hagen van coniferen zijn ook groenblijvend, maar ze zijn vaak donker en vrij somber. Nu worden echter ook lichtere coniferen gekweekt:Cupressocyparis leylandii. Dit is waarschijnlijk de snelstgroeiende, 75-90 cm per jaar.

Bronnen:
Readers digest/ handboek praktisch tuinieren

De reuzen levensboom is een weinig gebruikte conifeer voor hagen 100 % winterhard en wintergroen. Deze Thuya soort is een matige groeier en kan goed tegen wind en tocht. Een maal per jaar snoeien is voldoende, Hij groeit op zure en kalkrijke grond, zelfs op de zeeuwse klei. Doordat hij niet zo hard groeit, gaat hij erg lang mee. De conifeer Leylandii is ook erg sterk, maar een wilde groeier, dus meer onderhoud en minder duurzaam. Tevens wordt hij nog al eens bruin in een droge zomer. Wel goedkoop in aanschaf.

Ik zou toch kiezen voor buxus denk ik. Groeit mooi vol, vrij snel maar niet te snel en eenvoudig te snoeien. Natuurlijk kun je er ook heftig mee beeldhouwen, maar een mooie gladgeschoren haag is zeker een goeie mogelijkheid. Vooral de groenblijvende soorten.

Bronnen:
http://www.buxushof.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100