Ik heb zelf bloemkool in de tuin staan en nu begint deze qua kleur van wit naar paarsachtig te gaan. Hoe komt dit en is deze bloemkool nog eetbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is je bloemkool helaas aan het doorschieten en niet meet te consumeren. Toegevoegd na 2 minuten: Bedoelde natuurlijk niet meer

Bronnen:
http://ruudendiana.webs.com/bloemkool.htm

Bloemkool moet goed afgedekt worden tegen het licht, dus de bladeren over de kool vouwen. Als dat niet gebeurt verkleurt hij. Geen idee hoe het dan met de smaak zit

Misschien is dat normaal voor jouw bloemkool. Er bestaat n.l. paarse bloemkool.

Je had de bloemkool moeten afdekken met de bladeren dan komt er geen licht bij en dan blijft de kool wit! Ik denk dat de kool best eetbaar nog is

bloemkool is er,met een knipoog, in vele varianten,die kun je allemaal eten. veel eetgenot .

Bronnen:
photoshop

Zodra zich een kooltje gaat vormen moet je de bladeren knakken er eroverheen vouwen, dan blijft je bloemkool stralend wit en goed to consumeren.

De bloemkool is nog eetbaar en anders snij het maar in de soep. In het vervolg moet je de bloemkool in de plant zelf afdekken met de bladeren die er omheen groeien net zolang tot de bloemkool groot genoeg is en dan kun je hem oogsten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100