Heb meerdere oleanders maar de grootste bloeit niet. Heb al nieuwe potgrond en ook mest geprobeerd. Wie weet een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de warme zomerdagen mag er veel lauw water gegeven worden, daar de droogte de plant enigszins afremt. (Liefst regenwater). Voorzie voor planten die in pot staan een grote onderzetschotel waar tijdens de zomer gerust constant water mag in staan. Van nature staan oleanders ook langs grachtkanten en ze komen makkelijker in bloei als ze in een bodempje water staan. Bij bloempotten die binnenshuis overwinteren, verminderen we de watergift drastisch naar de wintermaanden toe en voorzien geen te warme temperatuur. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.tuinadvies.be/oleander_nerium_oleander.htm

Bronnen:
In de warme zomerdagen mag er veel lauw...

Volgens mij moet je oleanders niet teveel verwennen. In Andalusië groeien ze in het wild, in de bergen, 's zomers vrijwel zonder water en zonder vruchtbare aarde. Ik heb ze bij mijn huis daar ook staan en ze groeien en bloeien de pan uit. Terwijl ik er het grootste deel van de tijd helemaal niet ben om ze te verzorgen. Heeft die oleander van jou ooit wel gebloeid?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100