Hoe kan je eksters uit de tuin weg houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan afschrikuilen ophangen. De uilen zijn holografische imitaties met een zeer groot schittering-effect om o.a. eksters af te schrikken. Maakt lawaai en schittert in de zon. Hang de uilen op plaatsen waar de overlast het grootst is. Plaats ze in de zon om reflectie van de hologramprint te bevorderen. Onder elke uil hangt een gewichtje van lood waardoor de uil een correcte dreigende houding aanneemt.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=1200

In veel woonwijken neemt het aantal zangvogels erg toe, Helaas is dat een deel van het voedsel van de eksters, dus veel zangvogels, veel eksters. Het is een van de middelen van de natuur zelf, het enigzins in evenwicht te houden. Indien door de eksters de zangvogels zullen af nemen, neemt ook het aantal eksters weer af. Het zelfde geldt voor een deel voor kraaien en kauwtjes. Alleen de eksters weg houden zal niet zo maar lukken, ze zijn erg intelligent. Het houden van een klein hondje, zou misschien wel helpen.

misschien cd's ophangen, telkens op andere plek, dat het niet '''normaal'' word.... (een kat nemen helpt trouwens niet, want de kat van mijn vriendin word eerder ''gepest'' door de eksters)..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100