Kan graszaad te oud zijn zodat het niet meer ontkiemt?

Ik heb graszaad 'geplant' maar er is nog steeds niet gras, kan het zijn dat het te oud is?

Weet jij het antwoord?

/2500

jazeker, ik heb een tijd terug graszaad gezaaid wat een paar jaar over datum was. er kwamen maar twee miezerige sprietjes op.

Normaal gesproken komt het toch nog wel uit maar het duurt misschien iets langer.Zorg ervoor dat het vochtig gehouden wordt en dat de vogels het niet komen weghalen.Want die laten de schilfers liggen maar eten de kiemcel op.

jazeker! Ik heb het onlangs ook meegemaakt. Der kiemde niks meer! Ik heb 2 grote zakken weidezaad mogen weggooien. Koop er dus TE veel van.

Kan welsar dan moet het wel een paar kaar oud zijn. Vlakke grond, gord verdeeld en niet zuinig zijn verdelen over je veld. Met hark een beetje onder werken. Niet op hoopjes harken. En nat houden en temperatuur moet + 15 graden zijn. Met 2 weken Zie je dan het eerste resultaat.

alle zaden dus ook graszaad kan zo oud worden dat het niet meer kiemt ,bij zaden zijn 2 dingen van belang ,de kiemkracht en de kiemenergie ,de kiem het vermogen om zo snel te kiemenkracht is het vermogen om te kiemen ,is het zaad wel vruchtbaar zo te zeggen en de kiemenergie is bepalend voor de snelheid waarmee het kiemt ,de kiemenergie neemt het snelste af ,waardoor zaad wat enkele jaren oud is vaak al zo langzaam kiemt dat de zaden verrotten voordat er een plantje is, op het moment dat de kiemkracht op is kan het zaad niet meer kiemen en is het zaad dood .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100