Hoe kun je het beste varkensgras bestrijden in je tuin?

Heb regelmatig van die taaie stukken gras in mijn gazon. Bij de Intratuin kun je vaak wel een middel kopen maar is duur. Zijn er andere mogelijkheden om dit te voorkomen of te verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Varkensgras is geen gras maar een wilde plant, Polygonum aviculare, dus bedoel je wat anders, waarschijnlijk heb je het over witbol, dat is een grassoort dat erg snel groeit en wat lichter van kleur is dan het gewone gras. Heel veel gazons worden niet voldoende onderhouden, waardoor er een tekort komt aan voedingsstoffen, hierdoor wordt het gunstiger voor soorten die er van nature groeien en minder stikstof nodig hebben, zo kom je dan vanzelf aan de verkeerde grassoorten. Je gazon voldoende bemesten en kalk strooien, twee keer per week maaien, dan raak je voor een deel de verkeerde soorten weer kwijt.

Chemische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid zijn meestal niet nodig. Regelmatig onderhoud helpt prima en spaart het milieu. als je het toch met chemische bestrijdingsmiddelen wil werken en varkensgras wil voorkomen zou ik deze gebruiken: http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=659 Ook vond ik dit: "Een veel voorkomend, lastig te bestrijden onkruid is varkensgras. Net na opkomst is varkensgras vaak in suikerbieten nog wel te bestrijden met een standaard LDS-combinatie. Zodra echter het eerste echte blad verschijnt, laat varkensgras zich niet meer zo gemakkelijk aanpakken. Door 15 gram per hectare Safari toe te voegen aan de LDS-combinatie en dit twee of drie keer te herhalen, verbetert de bestrijding van varkensgras aanzienlijk. Toevoegen van Safari verbetert ook de bestrijding van onder andere kamille en bingelkruid." m.v.g. Mrboonen

Bronnen:
http://www.irs.nl/detail.asp?sOnderdeel=ni...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100