Ik heb een aardbeienplantje in de tuin staan, maar steeds als ik even kom kijken, zie ik een vogel mijn aardbeien eten, wat moet ik nu doen?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik wil graag heel veel antwoorden.
Kijk ook bij mijn andere vragen a.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Plankjes eromheen zetten en kippengaas erover (als dakje). Werkt hier prima. Smakelijk!

een netje over je plantje Toegevoegd na 1 uur: Ik heb het als dierenvriend ten top, natuurlijk wel over de vogelvriendelijke netten. Als een vogel duidelijk kan zien dat er een net gespannen is, zal die er bijna nooit invliegen, het zelfde effect als stickers op een geluidswal.

Wij hadden eerst ook een net over de aardbeien, maar toen was ik steeds bezig om zielige vogels uit de netten te bevrijden. Het idee van het kippengaas erover, is beter.

Het zal vast niet je bedoeling zijn geweest om dat aardbeien plantje te kopen voor de vogels. Maar goed vogels vinden dat nou eenmaal lekker dus wat je er ook overheen spant of legt, ze blijven hoe dan ook proberen om je aardbeien te eten. Je zou kunnen proberen om je aardbeien plant in een hangpot te poten. Een aardbeien plant transformeert dan in een soort van hangplant hij maakt zijn ranken dan langer en daar onderaan komen dan de aardbeien te hangen omdat ze nogal zwaar zijn. Je hangt dan je hangpot met plantje aan een haak of aan de waslijn en de vogel zal dan heel lastig bij de aarbei kunnen komen omdat hij geen hou vast meer heeft. Hij kan niet meer met zijn poten op de grond steunen. Omdat die plant immers volledig van de grond af is. Dat maakt zo,n lekkere rode aardbei al een heel stuk minder aantrekkelijk voor de vogel. Deze methode werkt prima. Ik werk bij een tuincentrum en ik verkoop de aardbeienplanten eigenlijk altijd in hangpotten. Maar als ik zelf een aardbeien plantje in mijn tuin heb staan gewoon in de volle grond dan moet ik bekennen dat ik de vogels gewoon hun gang laat gaan met die aardbeien en ik koop zelf de aardbeien gewoon bij de groenteboer.( maar das meer omdat ik te lam ben om de aardbeien die goed zijn ,eraf te plukken)

een bordje erbij zetten met : verboden mijn aarbeien op te eten, werkt soms, beter werkt een lintje kopen bij bv welkoop tegen vogels, dit lintje maakt geluid in de wind en jaagt daarmee de vogels weg

Gooi een net over de meeste aardbeien en laat ook wat planten vrij voor de vogels. Zo is iedereen tevreden. Toegevoegd na 21 uur: Een optie is ook nog de aardbeien iets vroeger plukken voordat ze helemaal rijp zijn. Laat ze dan rijpen binnenshuis bijv. in een schaal. Vogels houden niet zo van aardbeien die niet helemaal rijp zijn.

Van dat hele dunne gaas eroverheen spannen. Met een PVC-buis kun je een boog maken, aan beide uiteinden zo’n boog, en nog een paar in de midden (het ligt eraan hoe lang de tuin is), en dan gaas eroverheen spannen. Vastmaken kan niet echt, dus is stenen op het gaas leggen een goede oplossing, dan kun je er immers ook zo weer bij als je de aardbeien gaat plukken. Ik ben hier van een tuin die maximaal 2,5 meter breed is uitgegaan, als hij breder is dan kun je ook met gaas doen, maar dan met een andere constructie.

ik zelf heb ook aardbeien in de tuin en de vogels zijn er idd gek op dus wat doe ik die beestjes moeten toch ook eten ,,,, nietwaar van een paar plantjes laat ik ze eten en de rest zet ik stokjes bij en daar maak ik stroken aan van zilverfolie , die rammelen dan zo lekker in de wind en daar blijven ze dan wel bij weg een andere optie is stokjes om het plantje en er onzichtbaar draad omheen , overheen spannen, visdraad bvb hier werkt het prima

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100