Wat is dit voor onkruid.

Het groeit tussen al mijn tegels, maar ik krijg het amper weg. Weet iemand raad?

Toegevoegd na 21 minuten:
Raar iPhone heeft zomaar besloten om er geen foto bij te doen. Heb 'm nu via de computer erbij gezet. Toch bedankt voor de reacties so far ;).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is denk ik paardenstaart (Equisétum). Zeer moeilijk te verwijderen omdat ze in de bodem wortelstokken vormen. Ze worden daarom ook akkerpest genoemd, omdat je ze snel moet aanpakken. Ze reageren niet goed op round-up of clear-up wat ook slecht is voor je andere planten. De site in de bron geeft de volgende tips: ---------------------- Bestrijden is zeer moeilijk, maar grote groepen kunt u zeker doen afnemen door ze uit te putten. Als ze bovengronds komen om nieuwe energie op te doen, moeten deze steeds weer worden doodgespoten of afgehakt. Zo kan de plant geen nieuwe ondergrondse voedselreserves in de wortelstok opslaan. Hierdoor zal de plant na verloop van tijd niet genoeg energie meer over hebben om nog nieuwe takken te kunnen vormen. De bruine, fertiele takken met hun sporenkapsels zeker afhakken en verwijderen zodat de sporen zich zeker niet zouden uitzaaien in uw tuin. Op plaatsen die nog niet te veel last hebben van paardetaarten en tussen de sierbeplanting kan men een systemisch bestrijdingsmiddel gebruikten en dit brengt men dan ook nog het beste met een kwastje aan. Een systemisch product zal worden opgenomen in de sapstroom van de plant. Zo’n bestrijdingsmiddel zal de paardenstaarten dus ook ondergronds deels vernietigen, waardoor ze nog sneller uitgeput zullen zijn. Paardenstaarten groeien graag op kalium- en fosforarme zandgrond. Door het kalium- en fosforgehalte van de bodem voldoende op peil te houden wordt het woekeren tegengegaan. U kunt de heermoes verstikken door kalium en fosfor te geven en dan af te dekken met een dik zwart plastic. De biologische tuinier kan de afgehakte paardenstaarten verder nog gebruiken en verwerken tot schimmelbestrijding ----------------- Toegevoegd na 1 minuut: Silvanet (van Edialux) schijnt volgens de bron ook te werken, maar zij en ik ook geven de voorkeur aan handmatig te verwijderen. Toegevoegd na 5 minuten: Hierbij ook een link naar Silvanet Toegevoegd na 6 minuten: NB. paardenstaart heet eigenlijk Heermoes (Equisetum Arvense) Toegevoegd na 8 minuten: Zie ook de antwoorden op http://www.goeievraag.nl/vraag/afdoend-middel-ter-bestrijding-heermoes.185757 Toegevoegd na 1 uur: Op kennisakker staat een mooi artikel hierover. Toegevoegd na 1 uur: Wt je NIET moet doen: Stukjes eraf trekken. Elk stukje is een stekje voor een nieuwe plant!

Bronnen:
http://rondommij.skynetblogs.be/archive/20...
http://www.detuingids.be/pages/detail.asp?Id=1955
http://www.kennisakker.nl/kenniscentrum/do...

Roundup. Verkrijgbaar bij tuincentrum. Hogedrukspuit wil ook wel eens helpen... :-)

Strooi overmorgen (bij droog weer) strooizout. De plant kun je ook wegtrekken en dan strooien.

Als je erg veel in de tuin hebt staan kun je een hovenier de tuin laten spuiten met een mix van round-up en mcpa dit werkt altijd. Is het probleem niet zo groot gewoon wegtrekken of met stoom behandelen maar is meestal van korte duur.

Schoonmaak azijn er over heen, later nog eens herhalen. het onkruid heet heremoes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100