Heeft het nu nog zin om een moestuintje te beginnen?

Gisteren las ik over een boek van Alex Mitchell "Meiden in de moestuin." Momenteel denk ik erover om een stukje van mijn tuin daarvoor te bestemmen. Heb al wat zaadjes in een kweekbak staan (maar die komen niet op).

Mijn vraag is of het zin heeft om nu, half mei, nog te beginnen met een moestuintje? Het boek kwam nl. in februari uit. (Ik heb het nog niet gekocht, want ik begin te twijfelen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt altijd beginnen, bedenk ook : als je bijvoorbeeld sla of andere snelgroeiende dingen wilt zaaien, dan zaai je niet in 1 keer alle zaad, want dan zit je ineens et heel erg veel sla die je niet weggeknaagd krijgt. Dus zaai je een beetje zaad, paar weken later weer wat, enzovoorts. Veel groentes hebben ook speciale soorten voor bijvoorbeeld herfstzaai (bijvoorbeeld andijvie en prei). Gewoon beginnen, er zal vast weleens iets mislukken (ik ontdekte al snel hoeveel slakken ik in de tuin had en hoe dol die op sla zijn...), maar daar leer je van. Ook kun je juist nu bij tuincentra kleine plantjes kopen, dus dan sla je het zaaistadium over en zit je precies in de goede tijd. Veel plezier en eet smakelijk!

Dat kan zeker, dan zaai je nu voor augustus en wat later.

het is nu juist een uitstekende tijd! na ijsheiligen is de regel, en dat is nu. veel plezier en succes!

Het is juist nu een goeie tijd om tuinbonen te planten. En tomaten, rucola en andere slasoorten, kruiden enz. Toegevoegd na 23 uur: Ik bedoel geen tuinbonen maar sperziebonen en snijbonen.

Je kan altijd beginnen met een moestuin. Je kan tot augustus, september nog dingen planten. Zeker in mei en juni is er nog voldoende groenten om te planten.

Boontjes,peterselie,selder ,prei,tomaten andijvie tijm ...kun je nog gerust planten,nog niet te laat. Het is een gezegde dat men pas na 15 mei boontjes mag beginnen planten,omdat men dan aanneemt dat er geen nachtvorst meer komt. Veel succes ,ontspanning en gezondheid toegewenst!

De regel is plantjes op het land zetten na ijsheiligen, en dat is op 15 mei. Dat ivm met de mogelijkheid dat er nog nachtvorst kan komen en je plantjes bevriezen. Je kan ook groenteplantjes kopen bij een tuincentrum. Succes.

Je kan nog ontzettend veel planten. Het snelt gaat het als je bij een tuincentrum al kleine plantjes koopt. Over 6 weken heb je sla, andijvie enzovoort. Zelf opkweken is leuk, maar duurt veel langer met het risico dat het niet altijd wil.

Mijn zaadjes zitten nu sinds vandaag in de grond . Ik doe dat ieder jaar rond deze tijd. De maiz moet ik zelfs nog zaaien. En ik krijg ieder jaar gewoon groente. Dus het kan gewoon. Anders had ik geen prei en radijs gehad.

ja dat heeft nog zin hoor wij zijn net verhuisd en heb net als jij een stuk van de tuin omgespit en bestemd voor groenten de grond heb ik ook met paardenmest bemest ik heb er maïs ingezet en worteltjes , veldsla. bietjes. gezaaid en op de markt kruiden en andere sla plantjes spitskool andijvie gekocht en dat doet het heel goed zorg wel dat er geen katten in je tuin gaan poepen dat is niet zo goed voor je gezondheid en dat kan je voorkomen door koffiedrab neer te gooien of wat visgaas er over te spannen of andere draadjes wij hebben honden dus bij ons komt er geen kat in de groententuin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100