Hoe kom ik van de paddestoel satijnvezelkop in mijn tuin af

Weet jij het antwoord?

/2500

Je tuin betegelen.

de satijnvezelkop is een zeer giftige paddestoel verspreiding gaat met sporen ik zou zelf met 2 latex handschoenen over elkaar ze wegscheppen voor de sporen er uit schieten en dat consequent blijven doen

Een paddestoel is een plant zonder bladgroen. Hij zit grotendeels onder de grond(Zwamdraden) en af en toe komen er de vruchtlichamen (paddestoelen ) boven de grond. De meeste paddestoelen zijn meerjarige planten en komen ieder jaar op de oude plek op . He afplukken van de paddestoel lost geen enkel probleem op, omdat de plant zelf in de grond blijft. Als je de appels van de boom plukt gaat ook de appelboom niet weg!! Normaal gesproken heb je geen enkele last van deze soort, je moet ze natuurlijk niet eten. In de meeste tuinen staan ook giftige planten, zelfs zeer giftig en daar hoor je ook niemand over. Zodra de voedingsstoffen voor deze soort paddestoel op zijn verdwijnt de plant vanzelf. Of je moet met zeer giftige stoffen gaan werken, maar die zijn nog gevaarlijker dan de paddestoel, die zie je nog staan, gif in de grond zie je niet!!!

Het enige middel waarmee je deze paddestoel weg krijgt is zoutzuur... Maar dan groeit er ook nooit meer wat op die plek...

ik heb met andere hardnekkige paddestoelen een redelijk resultaat bereikt door de fungicide ortiva te gebruiken,maar ik weet niet of je daar aan kunt komen,een andere mogelijkheid is zorgen dat de paddestoelen geen sporen meer kunnen verspreiden door iedere dag alle bovengrondse delen te verwijderen,maar dat is een kwestie van lange adem.

Als je paddenstoelen hebt heeft het geen enkele zin om ze te rooien. De draden zitten zeer diep in de grond. Ze moeten van zelf verdwijnen. Door ze weg te halen blijft de voeding voor dit soort aanwezig. Door ze te laten groeien maakt het de omgeving waar ze groeien armer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100