Wat voor soort boompje in de rotstuin in combinatie met varens.?

Hallo.

Ik ben nieuw op deze site. Mijn naam is Ap en ik woon in Hoek van Holland.
Ik heb daar een redelijke tuin waar ik een rotstuin van wil maken. De bodem bestaat vooral uit zand. Er is een gedeelte met veel schaduw van de schutting daar staan varens die het goed doen. Bij die varens wil ik graag een boompje van ongeveer 2 m. hoog. Wat voor soort boompje kan ik combineren met varens voor in de rotstuin.? Zelf dacht ik aan een langzaam groeiende pinus soort kan zoiets in combinatie met varens.?

Mvg. Ap.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou voor een boom typisch voor zandgronden kunnen gaan, de jeneverbes (http://www.waterwereld.nu/jeneverbes.php) Een andere optie is natuurlijk het een echte varenhoek te maken, en er boomvarens bij te planten.http://www.boomvaren.be/

Dat kan zeker - ik zou dan een larix nemen - die is heel decoratief, verliest zijn naalden na een totaal goudkleurige herfstversiering, en in het voorjaar loopt hij weer ongelooflijk knalgroen uit. Of een treurberk - die blijft laag, heeft natuurlijk ook die prachtige herfskleuren, en ik vind die witte stammetjes tegen een schutting ook heel mooi. Bovendien zie je in de natuur heel vaak berken waar ook varens groeien - bijv. in het Lakedistrict en in Wales.

wij hebben zelf een Hibiscus met witte bloemen in de rotstuin. Hij is een beetje rond gesnoeid dus ook in de winter is het een decoratief geheel Ook leuk een Salix (Katjes) op stam

Ik zou gaan voor een japanse esdoorn (Acer japonicum). Is heel decoratief, wordt niet al te groot (zoals berk en larix, waardoor je binnen korte tijd niks meer ziet en er nauwelijks iets meer groeit in je tuin, zeker in het geval van de berk) Er zijn honderden variëteiten in vele kleuren beschikbaar. Zorg na aanplant van de acer voor dagelijkse bewatering tot zeker 2 a 3 maanden na de aanplant.

Mijn antwoord perongeluk bij de ractie bij de vraag geplaatst. Zie daar.

ik zou er een jeneverbes neerzetten komt goed uit in de zandgrond en is niet zoutgevoelig. zal het ook goed doen met zeewind wat je in hvh geregeld zal hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100