Hoe heet zo'n slingerplant die er uit ziet als een blauwe regen maar waar geen bloemen in komen ?

Die groeit bij mij langs m'n regenpijp en balkon. Is een plant die heel snel groeit. Heeft dezelfde vorm van blaadjes als Blauwe regen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de blauwe regen zijn 2 hoofdsoorten! Een linkswindende en een rechts windende. Dus de klimtakken draaien rechts om of links om. De linkswindende zijn matige groeiers, maar uitstekende bloeiers! De andere, rechtswindende, is een sterke groeier en bloeit bijna niet, of alleen als hij oud genoeg is. Koop altijd een blauwe regen die al in bloei staat en linksom draait. Soms worden blauwe regens wel eens gezaait, deze planten bloeien ook slecht of nooit.

een bloemloze-variant-blauwe-regen...

Het kan best blauwe regen zijn. Er is overigens ook een witbloemige versie. De plant heet Wisteria. De gouden regen is een heel andere plant en heet Laburnum. Dat er geen bloemen aan komen kan doordat hij is vermeerderd uit zaad (of zelfs van een stek van een verkeerde kloon). Als de plant drie jaar oud is en nog geen bloemen heeft gehad zullen er ook nooit bloemen aan komen. Wil je dus een blauweregen mét bloemen, is de raad dus even simpel als rigoreus: verwijderen en een nieuwe planten.

Het is waarschijnlijk een blauwe regen (Wisteria). Soms duurt het bij een blauwe regen heel lang voor hij gaat bloeien (bij mij duurde het vier jaar). Als het een zaailing is geweest kan dat wel 10 tot 15 jaar duren. Tevens is de snoei belangrijk. Een Wisteria moet je eerst een paar jaar z'n gang laten gaan. Je kunt al te wilde takken snoeien. Heb je eenmaal de gewenste hoogte of vorm, dan ga je snoeien. Alle zijtakken terugknippen op 2 ogen. Daar komt de bloeiwijze dan aan. Ook de standplaats is belangrijk, lekker in de zon, waar de blauwe regen minstens 6 uur zon krijgt. De grond dient goed doorlatend en humusrijk te zijn. Voor meer verzorgingstips: zie link

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/struik_wisteria.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100