Welke bloemen kan je eten?

Uiteraard zelf gekweekt en waar kan ik ze het best bij combineren. Zelf denk ik aan een amuse met een mooie bloem.

Niet komen met antwoorden als bloemkool, saffraan, brocolli en viooltjes ken ik ook al.

Er zullen er vast nog veel meer zijn...

Alvast dank voor jullie reactie!

Edit: bedankt voor l jullie bijdragen. Ik ga wat lekkers maken. heb geen beste antwoord kunnen selecteren, want iedereeen vult erlkaar aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Begonia, Lavendel, Koriander, Munt, Oostindische kers, Roos, Vlijtig Liesje, Thijm.. zomaar een greep

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/plantenb/eetb_...

Het zijn er teveel om even snel op te schrijven. Vandaar deze link: http://www.neerlandstuin.nl/plantenb/eetb_bloem.html Toegevoegd op 27-05-2009 13:56:05 En nog een link met de eetbare bloemen van dit seizoen: http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/7934-eetbare-bloemen-in-de-lente-ii.html

Nog een andere link... http://users.skynet.be/hofmeester/tuinartikels/kruiden%20eetbare.htm

En nog één :) http://www.tuinadvies.nl/kruiden_eetbare_bloemen.htm Overigens zijn op internet erg veel recepten te vinden met eetbare bloemen. Op Smulweb bijvoorbeeld kom je er meteen al een paar tegen.

Wat je vooral niet moet eten zijn de 'Bella Donna', de "Monikskap' en de 'st. Jacobs kruiskruid'. Deze zijn met een incubatietijd van 8 minuten dodelijk... Dat is geen antwoord op de vraag, maar om nu nog een link toe te voegen vond ik onzinnig...

Hennep, en dan vooral verwerkt in een heerlijke cake!

Hou het lekker simpel gewoon paardenbloemen en madeliefjes. Paardenbloem+blad eet ik iedere dag , goed voor mijn gal en lever , of na een vette maaltijd. Smaakt naar rauwe andijvie, bevorderd de eetlust en geeft een schoon gebit. Madeliefjes, ook geneeskrachtig, smaken zacht zoet en zijn erg lekker in koude gerechten!!!! Dat kan trouwens ook met de paardenbloem, heel feestelijk om te zien, gezond, geneeskrachtig, goedkoop en lekker!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100