Moeten wij de helft betalen, bijna 1000 euro, omdat een buur op eigen houtje een gerechtsdeskundige vraagt om de scheidingslijn na te kijken.

Buur betwist grens tussen percelen, trekt de haag zomaar uit, spuit vergif en vraagt nu een gerechtsdeskunde om aan te tonen dat de gemeenschappelijke haag, op hun grond staat en niet exact op de scheidingslijn. Dat blijkt achteraf zo te zijn. (Percelen zijn ooit rechtgetrokken)

Weet jij het antwoord?

/2500

Meebetalen moet je alleen maar als je daar op de een of andere manier mee ingestemd hebt of met het gezamenlijk inschakelen van een rechtskundige. Vervelend, hoor, zo'n burenruzie. Overigens moeten jouw buren wel voorkomen dat er gif bij jou terechtkomt.

Nee, de buurman heeft zelf de gerechtsdeskundige ingeschakeld zonder overleg met jullie. De kosten zijn daarom voor hem. Wel jammer dat er niet even een berichtje naar het Kadaster is gegaan, waar zo de perceelscheiding opgevraagd had kunnen worden Toegevoegd na 52 seconden: tegen geringe vergoeding - zeker t.o.v. de gerechtsdeskundige

Als een buurman zijn gelijk wil halen, dan moet deze buurman ook alleen de kosten van de advocaat die hij zelf inschakelt betalen. Punt uit.

Alleen als je toestemming gegeven hebt. Anders kan hij alles alleen betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100