Hoe voorkom ik dat m'n muren pikzwart worden van mijn ionisatorlampen?

een soort aluhoedje rond de lamp frotten?
vershoudfolie tegen de muur plakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geïoniseerd stof/vuil dat op je muren zit. Je zou iets tussen de lamp en de muur kunnen plaatsen wat dan vervolgens het vuil opvangt. Je kunt dat dan schoonmaken met een vochtige doek, dat deïoniseert het stof weer.

De fabrikant zegt dit: Kan er donkere aanslag rond de producten ontstaan? Bij de lampen zal er nagenoeg geen aanslag ontstaan. Bij de plugin kan er op het apparaat of daarom heen aanslag onstaan. Deze is met een vochtige doek te verwijderen. Afnemen met een vochtig doekje zou voldoende moeten zijn.

De enige oplossing is volgens mij de lampen verwijderen, maar dat zal wel geen optie zijn.

Ionisatoren reinigen de lucht - maar ALLEEN als je ze regelmatig op de voorgeschreven manier reinigt. Doe je dat niet, dan *vervuilen* ze de lucht juist. Dat is wat jij ziet gebeuren. Ik vermoed dus dat je jouw lampen niet regelmatig reinigt - en dan bedoel ik wat meer dan het gebruikelijke afstoffen of afnemen met een licht vochtige doek. Wees blij dat het vuil dat jouw lampen nu produceren, neerslaat op je muren. Alles wat op je muren neerslaat, zit in ieder geval niet meer in de lucht, en komt dus niet meer in de longen. Bedenk je wel dat niet al het geproduceerde vuil neerslaat op je muren. Een deel blijft altijd in de lucht hangen; jouw lampen zijn dus op dit moment niet bepaald gezond. De oplossing: reinig de lampen regelmatig op de voorgeschreven manier. Heb je bij jouw lampen geen reinigingsvoorschrift gekregen, dan heeft de fabrikant een onvolledig product geleverd. Jij zit nu met de gebakken peren: je wilde je lucht zuiveren, maar je bent de lucht juist aan het verontreinigen. In dat geval rest maar één ding: breng die lampen naar het KCA en koop fatsoenlijke ionisatoren - die zijn er zowel in lampvorm als in pure ionisatorvorm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100