Hoe kan het dat mijn matras vochtig aanvoelt, terwijl ik altijd (overdag en snachts) de deur open heb staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het in slaap vallen is er sprake van een daling van de lichaamstemperatuur. Hiervoor geeft het lichaam vocht af in de vorm van transpiratie. Maar er kunnen ook andere oorzaken voor transpireren tijden slapen zijn. Denk hierbij aan: - Nachtkleding van synthetische stof - Alcohol, kruidig eten (stof capsaicin uit oa chillipeper) en medicatie (de pil, aspirine, paracetamol, prednison, insuline) - Angst en stress - Hormonale schommelingen - Onderliggende ziekte Indien een matras regelmatig nat wordt van het nachtzweten, kunnen mijten en schimmels zich naar hartenlust vermenigvuldigen. Er zijn speciale hoezen op de markt om te voorkomen dat het zweet tot in een matras door kan dringen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Je moet regelmatig het matras luchten,haal 2x per week alles van je bed,en zet het matras e.v.t. overeind. Veel meer kan je er niet aan doen,je transpireerd nu een maal s,nacht daar is weinig aan te veranderen. Je kan op je matras wel een extra molton hoes leggen,die zijn in bedden zaken te koop,vraag daar is naar.

Ieder mens transpireert tijdens het slapen, daar is niks tegen te doen. Het type matras is wel belangrijk. Er zijn goed vochtregulerende matrassen en slecht vochtregulerende matrassen, een latex matras bijvoorbeeld heeft helemaal geen ventilatie terwijl een pocketvering matras op een spiraalbodem een veel betere ventilatie heeft. Er zijn wel speciale hoezen te koop die er voor zorgen dat het matras niet vochtig word maar dat betekent ook dat het vocht niet weg kan. Een goed ventilerend matras voert het vocht af en dat zorgt er weer voor dat je fris wakker word. Ook zijn er hoeslakens en dekbedovertrekken te koop van het merk outlast, met een door NASA ontwikkelde climate control die transpiratie en oververhitting tijdens het slapen verminderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100