Is een donzen 4-seizoenen dekbed, het hele jaar door, wel warm genoeg voor koukleumen?

Gekke vraag misschien,maar ik vind het bijna te mooi om waar te zijn. Een dekbed waar je het zomer en winter lekker warm onder hebt. Wij zijn nogal een stelletje koukleumen (ik slaap altijd met sokken aan). Ik wil er graag een aanschaffen omdat ik het dons zo lekker zacht vind. Wat is jullie ervaring hiermee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak bestaat een 4 seizoenen dekbed uit 2 dekbedden een dikke en een dunnere, die je aan elkaar kan maken door drukknopen, zo kan je altijd een goede combinatie maken om het warm genoeg te hebben. Voor in de zomer alleen de dunnen, voor-en na jaar de dikkere en voor koukleumen in de winter twee tegelijk

4-seizoenen was het toch en niet 3-seizoenen... Nee ook in het koude vierde seizoen voldoet het in het algemeen goed... Maar ik kan niet spreken voor jou, jij kunt er wellicht toch in liggen te kleumen, dat weet ik niet... Ik heb het er nooit koud onder...

Voor mij wel, ik ben ook een behoorlijke koukleum en laat misschien iets te lang het "winter" dekbed erin zitten om het warm te hebben, maar in de zomer is de dunne (die dus ook bedoeld is voor de zomer) echt dik genoeg. Ik vind het een geweldige uitkomst zo'n 4 seizoenen dekbed.

Wij hebben een donzen 4 seizoenen dekbed. Ik ben een enorme koukleum, en slaap ook wel eens met sokken, of een elektrische deken, maar sinds we dit dekbed hebben (nu ruim 1.5 jaar) heb ik daar nauwelijks last meer van, en wij gebruiken maar één helft!!

Voor mij niet, maar het is goed vol te houden met een extra (paar) dekens over het dekbed. Zelf heb ik de afgelopen koude weken onder een 4-seizoenen dekbed geslapen met daaroverheen twee dikke dekens (maar ik ben dan ook een extreme koukleum, vooral binnenshuis).

Ik heb zelf een donzen dekbed, geen 4-seizoenen dekbed maar gewoon een enkele. En ik vind het heerlijk. In de zomer werkt hij vaak wat verkoelend en in de winter houdt hij de warmte vast zodat ik het heerlijk warm heb. Dus ik denk dat je met een 4-seizoenen dekbed helemaal goed zit. Dons is sowieso fijn, dus ik zeg, doen! ;)

Nee. Voor een echte koukleum is een vier seizoenen dekbed niet genoeg. Maar in combinatie met een elektrische deken, magnetron pantoffels (die je opwarmt voor je naar bed gaat), en 2 extra dekbedden kom ik er zelfs de koudste nachten door.

Ja, als ik dat zou kunnen voorspellen dan werd ik steenrijk. Er zijn legio mensen die er bij zweren en andere hebben het nog koud. Heb onlangs voor mijn mannetje (kou kleum 1ste klas) een één persoon verwarming deken gekocht en nu is hij eindelijk een tevreden slaper. Dus een eenduidig antwoordt is niet te geven.!

Ik ben een enorme koukleum in bed, en zelf slaap ik als volgt: Een donzen 4-seizoenen dekbed van de hoogste categorie, en een elektrische deken. Die deken zet ik een uur voor ik naar bed ga op de laagste stand, zodat ik niet eerst een heel bed moet warm maken voor ik kan slapen. Ook als mijn man er niet is (nachtdiensten) zet ik zijn kant van het bed aan, als ik 's nachts naar zijn kant rol ben ik gegarandeerd wakker van de 'kouwe plek' in bed. Ik heb het niet koud!

Tja, dat kan niemand voor je invoelen. Ik ben ook een koukleum en gebruik zelf ook dons maar zolang mijn voeten koud zijn, slaap ik niet en heb het gevoel helemaal koud te zijn. Ik ben wat huiverig voor electrische dekens, gebruik het wel eens maar doe het uit als ik ga slapen en heb er dan niet genoeg aan om mijn voeten warm te krijgen. Tip; neem een warmwaterzak mee en leg die onder je voeten, wanneer je voeten warm zijn, leg je hem lekker tegen je aan. Heerlijk warm word je dan! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100