ik heb in mijn slaapkamer een houten kast staan, wil hem verplaatsen, hoeft maar 2 meter, iemand een idee hoe ik dit kan doen?

ik heb tapijt in mijn kamer en vorige keer was ik er anderhalf uur mee bezig

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou de kast uitelkaar halen, en op de nieuwe plek weer in elkaar, misschien te veel moeite maar het is een idee

Ik doe er placemats onder dat schuift over het vloerbedekking. Probeer in ieder geval de kast zover mogelijk leeg te halen.

Gebruik een hondje. Dat is een platte plaat op wieltjes die gemaakt is om meubels te verplaatsen. Toegevoegd na 14 seconden: succes!

Sterke mannen (buurman, broers, vrienden, etc.) vragen?

Als de kast vlak op de grond staat en het tapijt niet te hoog is ,pak een stuk rond hout,bv een stuk bezemsteel ,kun je rollen,zo niet moet je beuren.

Ik heb het altijd met twee stukken oud tapijt gedaan. Tapijt is lekker dun, lekker glad aan de onderkant, en erg stevig. Laat de kast naar achteren hellen (door ertegen te duwen). Schuif aan de voorkant een stuk oud tapijt onder de kast, gladde kant onder. Laat daarna de kast naar voren hellen. Schuif op dezelfde manier aan de achterkant een stuk tapijt onder de kast. Nu kun je aan de stukken tapijt trekken die aan de zijkant onder de kast uitsteken. Misschien iemand erbij die aan de andere kant tegen de kast duwt. Zo schuif je stukken tapijt met kast erop naar de nieuwe plek. Daar aangekomen haal je de stukken oud tapijt onder de kast vandaan. Let er wel op als je een duwer gebruikt, dat die tegen de *onderkant* van de kast moet duwen. Als hij tegen de bovenkant zou duwen, zou hij de zijkant-onderkant van de kast de bodem in duwen, wat de schuifweerstand enorm zou verhogen.

Gaat het beste met 2 of 3 besem stelen of ronde buisen. Je tilt de kast aan een kant omhoog en schuift er de ronde buis onder, vervolgens de andere zijde. De derde buis of steel in het midden onder de kast schuifen. Nu kun je heel gemakkelijk met de kast rollen. Gaat de achterste steel onder de kast uit , dan leg je hem aan de voorkant er weer onder. Moet je de kast zijwaarts verplaatsen dan leg je de stelen in de andere richting onder de kast.

Ik doe dat alrijd met karton, van die grijze (bordkarton volgens mij). Kast iets optillen (met je rug tegen de zijkant aan en dan met je voeten het karton er wat onder schoppen), en karton eronder schuiven. Makkelijkst is om het met 2 man te doen.

Wij hebben de kast verplaatst door m even een stukje te kantelen en dan grote handdoeken eronder te leggen en dan aan de handdoeken trekken naar de plaats waar je m wilt hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100