Wat is de gemiddelde woonkamertemperatuur?

Ik heb het koud bij 19 graden. Zelfs 20 graden vind ik nog fris. Maar mijn vriend zweert bij 18 graden! Wie moet er water bij de wijn doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt af van of je man of vrouw bent, of je veel of weinig spieren hebt, van je leeftijd, van de isolatie van met name de ramen en de vloer. De Belgische wet schrijft de volgende *minimum*temperaturen voor. Deze wet geldt voor werkplekken, maar geeft een goede indicatie voor wat het minimum is voor een woonkamer. Zie de eerste Bron. Citaat van de relevante tabel: " Aard van het werk   Min. temp. zeer licht werk            20°C licht werk                    18°C halfzwaar werk           15°C zwaar werk                 12°C " Lees ook eens de tweede Bron. Zoek daar op Temperatuur. Hier staat genoemd dat de ideale temperatuur voor het verrichten van kantoorwerk tussen 22°C en 24°C ligt. Overigens kan een ruimte beter iets te koud zijn dan iets te warm: --  tegen Kou kun je je Kleden --  tegen Warmte ben je Weerloos

Bronnen:
http://blog.wizz.be/archives/110
http://www.hdp.be/index.php?option=com_con...

dat is gewoon heel persoonlijk. ik ben een kleum, de verwarming staat hier op 21 graden, en ik heb een dikke sweater plus bodywarmer aan.

Dat is heel persoonlijk vind ik. Bij ons staat de thermostaat meestal op 20.5 en dan warmt het op tot 21 graden. De ene keer heb ik het dan ook nog koud en de andere keer niet. De meeste mensen hebben de temperatuur meestal tussen de 20 en 21 graden staan volgens mij. En het blijft een feit, vrouwen hebben het vaker en sneller koud dan mannen

In 46% van de huishoudens komen discussies voor over hoe warm het binnenshuis moet zijn. Dit komt door het verschil in warmtebeleving tussen mannen en vrouwen, zo blijkt uit een in opdracht van Nuon uitgevoerd onderzoek onder 500 personen tussen de 15 en 80 jaar. Terwijl vrouwen de verwarming hoger zetten, draait de man de thermostaatknop weer terug. Met de informatie uit het onderzoek wil Nuon de Nederlandse huishoudens gerichter adviseren over energiebesparende maatregelen in de wintermaanden. Van de vrouwelijke respondenten geeft 52% aan het in huis kouder te vinden dan hun man. Slechts 23% denkt dat haar partner het kouder heeft dan zijzelf. De mannen vinden vrouwen kouwelijker: bij hen liggen de percentages dan ook bijna omgekeerd. Bij eenderde van de huishoudens is het overdag gemiddeld 19 graden Celsius in huis en bij nog eens eenderde is dat 20 graden.

Bronnen:
De Energieconsulent""

Een gevoelskwestie en voor een ieder weer anders. Zeg tussen de 18 en 25 graden....

Dat zal liggen tussen de 19 en 21 graden. Mijn dame zweert bij 19 graden,terwijl ik 21 graden prefereer!

Zo persoonlijk zoals hier al omschreven. Ik heb het altijd koud, dus mag hij voor mij op 21 graden, terwijl mijn man 19 graden al te warm vind.

Bij ons staat de thermostaat op 17 graden. Die word anderhalve graad omhoog gezet als we thuis zijn [De thermostaat heeft een basis instelling die je naar boven en beneden 3 grande kan bijstellen voor tijdelijke aanpassingen]. Daarbij gaat dan vaak wel de openhaard aan, waar de bank bij staat. Als je bezig bent is 18,19 graden prima. Om lekker te zitten wordt dat snel aan de kille kant.

Hier staat ie als we thuis zijn op 22 graden en als we weg zijn en 's nachts op 16 want dan gaat de spaarstand in.

Overdag wanneer ik bv huishoudelijk werk doe of niet thuis ben dan is het 19 graden. 's avonds als we niet veel doen vindt 21 graden een lekkere temperatuur.

Bij ons kun je ook 21 graden opschrijven voor je gemiddelde onderzoek

Tsja, wie er water bij de wijn doen kan ik niet beantwoorden. Ikzelf vind 20 graden een prima temperatuur (zelfs wat aan de hoge kant) en mijn vrouw wil het liever 21 graden hebben. Ik heb een collega die het zelfs al warmer heeft als de temperatuur boven de 16 graden gaat! Ik denk dat het enige compromis dat je kan sluiten het volgende is: Je vriend heeft het dan maar iets warmer (dus de verwarming op 19 graden) en jij doet een warme trui aan.

Bij ons staat de thermostaat op 17 graden 's nachts, en overdag als ik niet thuis ben. Ik zet hem als ik thuis ben op 20 of soms 21 graden, maar mijn man vindt dat veel te heet. Ik loop momenteel in een trui en hij nog in een t-shirt. Warmte- en koubeleving is dus heel persoonlijk.

Hier staat ie op 20,5 graden. 's Nachts op 15, maar dat wordt het niet gauw, en als we weg zijn ook 15. Ik heb trouwens eens een vriend gehad die 25 graden aangenaam vond en 's nachts ook. Gelukkig was het een lat relatie en was ie niet vaak bij mij thuis. Thermostaat heeft het toentertijd begeven van het vele hoog en laag zetten. De relatie heeft het trouwens ook snel begeven, want tegen dat soort temperaturen zullen niet veel mensen bestand zijn. Ik in ieder geval niet :-)

Wij hebben de thermostaat meestal op 19 graden staan en s’nachts en als we niet thuis zijn op 16 graden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100