Wie heeft een tip wat je met kerstverlichting kunt doen? (zie uitleg waarom deze vraag)

Morgen krijgen we onverwachts gasten die bij ons blijven overnachten. De logeerkamer is vorige week geschilderd maar lampen heb ik nog niet gekocht. Wel heb ik meerdere snoeren kerstverlichting. Maar om deze nu door de kamer te gaan hangen lijkt me toch wel een beetje te gortig. 1 snoer doe ik in een grote vaas. Heeft iemand voor de andere snoeren een lumineus idee wat snel toegepast kan worden en de kamer daardoor wat gezelliger uit kan gaan zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik lees hier een tip om de kerstverlichting aan te sluiten op de draden uit het plafond. Maar dat kan natuurlijk lang niet met elk soort verlichting! Zeker niet doen als er een trafo aan het verlichtingssnoer zit! Kun je iets meer vertellen over het soort verlichtingssnoeren dat je nog hebt? LED of non-LED, 230V of op trafo? Bas van Oorschot Inkoper Kerstverlichting.

Je zou eventueel de snoeren aan de voor-zij-achterkant van het bed plakken met wat plakband. Als het dan donker is, en er is licht nodig, zie je het hele bed in lichtjes. Leek mij altijd leuk.

wikkel een snoer rond een gordijn rail. dat maakt het ook leuk.

Maak een bundeltje van alle lampjes van een snoer en hang dat aan het lichtpunt van de kamer. Als je het aansluit op de draden uit het plafond dan werkt de schakelaar naast de deur tenminste ook, dan hoeven de gasten niet in een donkere kamer naar stekkers en stopcontacten te zoeken.

Heb je niet nog een grote vaas voor een 2e snoer, dan kun je ze links en rechts naast het bed zetten. Ze kunnen er weliswaar niet bij lezen, maar het staat wel gezellig!

Niks te gortig! Ik vind dat je ze heel goed allemaal kunt ophangen, met de ideeen van hierboven in de hand. Je gasten wet immers wel dat je nog maar net klaar bent met je logeerkamer? Ze zullen zeer verrast zijn! ik heb ook een snoer in een grote glazen vaas maar er een paar kerstballen bij gedaan. Die glimmende ballen geven een heel leuk effect. Toegevoegd na 1 dag: Je gasten wet... = je gasten weten...

Allemaal mooie ideeën maar een peertje ophangen kost volgens mij minder moeite ;-)

Spiegels, foto's of schilderijen met lijsten er omheen kunnen een speciaal effect krijgen door op de achterrand van de omlijsting een lichtsliert vast te zetten. De lampjes moeten zoveel mogelijk achter de lijst vallen en geven daarmee indirect licht. Voor het functionele van een spiegel is wit licht het beste, maar puur als sier kan gekleurde verlichting heel mooi zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100