Wat is een katvriendelijke vloerkleed?

Ik heb op mijn houten vloer een los vloerkleed liggen, dat echter steeds lelijker begint te worden doordat er allerlei halen aan zitten vanwege de kat: die speelt erop, door zijn nagels onstaan er lelijke halen.
Het kleed is aan vervanging toe, maat nu wil ik een nieuw kleed kopen dat minder risico heeft op halen, maar toch lekker warm ligt en loopt. En er leek uitziet natuurlijk!
Wie heeft tips?

Toegevoegd na 4 minuten:
maat= maar
leek= leuk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb platte geweven kleden liggen. absoluut geen halen, en makkelijk schoonmaken als er weer eens een kat speciaal naar het kleed is gerend om daar te kotsen. prettige bijkomstigheid is dat dit soort kleden prima te betalen zijn.

Toen ik nog een kat had, had ik altijd een hoogpolig vloerkleed. Vaak ziet een kleed er lelijk uit door katten omdat het een strak geheel is. Bij een hoogpolig vloerkleed valt dit niet meer op en geloof me het is warm voor de voeten.

Ik heb hier zo'n voddenkleed liggen (geweven van repen stof) en een Berberkleed, beide zijn katbestendig. In de gang ligt een kokosmat waar de ene kat die graag binnenshuis krabt, zich aan te buiten mag gaan, als die mat te lelijk wordt vervang ik 'm gewoon (maar ze gaan langer mee dan je denkt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100