Mogen mijn ouders mij geld lenen om een restschuld op een huis af te lossen, en kan ik dan een nieuwe hypotheek krijgen?

Hallo allemaal, wij zitten met de volgende situatie. We hebben een huis wat we hebben verkocht met een restschuld. Nu willen we een ander huis kopen maar ondanks dat we genoeg inkomen hebben wil de bank onze restschuld niet meefinancieren. Stel mijn ouders lenen mij het bedrag van de restschuld zodat ik wel de hypotheek kan krijgen en ik dit ook doe en daarna een doorlopend krediet afsluit voor het bedrag wat wij hebben geleend van mijn ouders om hen terug te betalen. Wat inhoud dat mijn ouders mij het geld uiterlijk een maand moeten lenen. Is dit mogelijk of zie ik een aantal belangrijke punten over het hoofd? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In eerste instantie zou ik met je ouders een overeenkomst aangaan dat je een bedrag hebt geleend. Die overeenkomst binnenshuis houden. Je ouders hebben het recht om giften te geven (Is uw kind tussen de 18 en 40 jaar? Dan mag u uw kind in 2014 maximaal € 25.096 belastingvrij schenken. U mag maar 1 keer gebruikmaken van de eenmalig verhoogde vrijstelling. Deze regeling geldt ook voor kinderen die 40 jaar of ouder zijn maar een partner hebben die jonger is dan 40 jaar). Ik hoop dat dat het bedrag dekt, maar wellicht wil de bank het verschil mee financieren. Een verdere "onderhandse lening" kan gewoon. Daarna kan je de hypotheek regelen. Huis kopen. Dan persoonlijke lening aan gaan om je ouders terug te betalen. Het zou veel goedkoper zijn om je ouders per maand terug te gaan betalen (als zij dat financieel aankunnen natuurlijk) want dat bespaart een heleboel rente. In principe kan wat je zegt, ik zie daar met wat aanpassingen geen problemen in. Toegevoegd na 1 minuut: aanpassingen in de zin van dat sommige dingen iets voordeliger kunnen mits dat voor alle partijen mogelijk is. Toegevoegd na 1 uur: Dank voor de aanvulling, voor een huis mag je inderdaad meer schenken. Echter moet je wel kijken of dit voor de belastingdienst ook voor het kopen van een huis geldt (het vergoeden van een restschuld). Wellicht dat de BD dat ziet als normale schenking. De schenking van de ouders kan dan wel gelden als aanbetaling voor het nieuwe huis waardoor de hypotheek lasten lager worden. Dan kan je zeker weten maximaal 100.000 euro ontvangen. Gewoon uitrekenen wat het voordeligst is (en ook haalbaar)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100