Wordt een kleine betalingsachterstand geregistreerd bij BKR?

Wij zijn bezig met een hypotheek aan te vragen. Alles is rond, alles ziet er prima uit, alleen is daar nog het BKR waar ze ontzettend moeilijk over doen. Wij hebben nu beiden een overzicht aangevraagd. Maar wij zijn ontzettend benieuwd waar de bank nu zo moeilijk over kan doen. De bank ziet 2 registraties, maar geen codes

Nu zijn we aan het nadenken wat dit dan kan zijn
We weten dat we een doorlopend krediet hebben gehad, ook wel een roodstand rekening. Deze hebben we al afgesloten. We konden 1000 euro in het rood staan. Zouden ze hier moeilijk over kunnen doen?
Ook heb ik wel eens 2 of 3 x een rekening te laat betaald bij de H&M of ander bedrijf, dit ging meestal maar om een bedragje van 40 of 50 euro. 1 x is het zover gekomen dat ze het via een incassobureau hebben gespeeld, dit ging dan om een bedrag van 87 euro.

Al met al niet zo slim natuurlijk, te laat betalen, dat weet ik ook wel, maar ik ben nou eenmaal niet zo goed met acceptgiro's ;)
Maar zouden ze echt zo moeilijk kunnen doen over die KLEINE bedragen mocht dit geregistreerd staan? Of zou het überhaupt niet geregistreerd staan? Of zien ze ons nu gelijk aan als wanbetalers?
Graag reacties, want wij raken er enorm gestrest van, van die onzekerheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is natuurlijk lastig om antwoord te geven zonder de informatie te hebben die de bank heeft. De betalingsachterstand van H&M is het in ieder geval niet. Daarvoor zijn de bedragen te laag en het zijn geen kredieten geweest. De roodstand kan wel een oorzaak zijn. Als je deze niet binnen 3 maanden wegwerkt krijg je een A achter je naam bij het BKR. Deze vervalt na 5 jaar, maar is onafhankelijk van het bedrag dat je te laat betaalt hebt. Gespreide betalingen aan bijvoorbeeld Wehkamp worden wel gezien als lening. Omdat je het hebt over 'ander bedrijf' is dat mogelijk de oorzaak. Ook niet betaalde mobiele telefoon abonnementen komen bij het BKR terecht. En wellicht heb je ooit een credit card gebruikt en niet tijdig terugbetaald. Ook dan krijg je een registratie aan de broek. En als laatste maakt het BKR fouten. Kijk dus de reden van registratie goed na en start een bezwaar als je het er niet mee eens bent. Zodra je weet wat de registratie veroorzaakt kun je bij de bank toelichten en het vertrouwen (terug) winnen om alsnog de hypotheek te krijgen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100