Wat houdt bedrag en rentevoet in die vermeld staat op een hypoticair uitreksel van het kadaster?

Ik ben voornemens een woning te kopen en heb bij het kadaster een hypoticair uitreksel opgevraagd om zeker te weten dat er geen beslagen op rusten. Nu staat er wel Bedrag en rentevoet €200.000 ( Er is sprake van meer dan één rentevoet) Wat houdt dit in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat houdt in dat in de betreffende hypotheekakte meer dan één rentepercentage is genoemd. In een hypotheekakte wordt in het algemeen het volgende vastgelegd: De hoogte van de hypothecaire inschrijving; Omschrijving van het onderpand; De te betalen hypotheekrente; Aflossingsmethode van de hypotheek; De verplichting om de woning te verzekeren; Algemene voorwaarden van de geldverstrekker.

Bronnen:
http://www.kadasterdata.nl/wie-is-de-hypot...

Dat betekent dat de hypotheek gesplitst is in meerdere delen met verschillende percentages. Bij een hypotheekverhoging kan voor dat deel een ander percentage gelden. Ook andere voorwaarden trouwens, maar dat is voor jou niet van belang.

Dat houdt in dat de huidige eigenaar een hypotheek van 200.000,00 heeft die gesplitst is in meerdere leningdelen, bijvoorbeeld een spaardeel van 100.000,00 en een aflossingsvrij deel van 100.000,00 met bijbehorende rentevoeten. Die informatie is voor jouzelf onbelangrijk omdat dit nogmaals over de toekomstige verkoper gaat. Bovendien heb je er weinig aan om te controleren of er op een huis beslag is gelegd, want ook al rust er nu geen beslag op het huis dat kan morgen wel het geval zijn, dus als je daar bang voor bent dan kun je dat in de koopakte als ontbindende voorwaarde laten opnemen. Maar verder hoef je dat niet te controleren omdat dit een verplichting van de notaris is die de akte van levering gaat passeren. Deze zal die controle 3 x moeten uitvoeren waarvan de laatste keer na het passeren van de akte, eerst dan zal hij bij het constateren van geen beslag tot uitbetaling van de opbrengst aan de verkoper overgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100