Heeft een ibg schuld invloed op een evt te verkrijgen hypotheek? Iemand ervaring?

kun je een hypotheek vergeten als je een ibg schuld hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit kan wel. Je moet bij het hypotheekgesprek een overzicht meenemen waarop staat hoeveel schuld je hebt bij de IB-groep. Meestal word dit bedrag dan meegenomen in je hypotheek, en direct afgelost. (Overgesloten). Let op, dit hypotheekdeel is dus niet fiscaal aftrekbaar!

Ja, dit heeft invloed. In beginsel dient de aflossing van geldleningen of financiële verplichtingen van gelijke aard (zoals de IBG lening), in mindering gebracht te worden op het deel van je inkomen dat je mag 'verwonen'. Stel iemand verdient 1200 euro en mag 33% verwonen. Dan is 400 euro het bedrag dat daarbij hoort. Als deze persoon 100 euro aflost per maand dan gaat dit af van het bedrag dat verwoont mag worden en dus kan deze persoon maar 300 euro verwonen. Dit bedrag is dan het maximum bedrag wat je 'kan' aflossen volgens de normen en daardoor kan het de hoogte van je hypotheek (en dus een ja of nee) beïnvloeden als je een huis gaat kopen. Verstrekken van hypotheken heeft dus niet alleen iets met de hoogte van je inkomen te maken maar ook met de hoogte van je aflossingscapaciteit. Het beste is zoals hier ook al genoemd om je schuld af te lossen mocht dit een probleem zijn om de gewenste hypotheek te kunnen krijgen. Soms worden schulden van de IBG groep ook kwijtgescholden. Hierover kun je op de site van IBG meer info vinden. succes!

Mijn zoon heeft net een appartement gekocht en de IBG lening is niet meegenomen omdat hij daar (nog) niet op in hoeft te lossen.. dat hoeft ie pas een aantal jaren na het stoppen van de studie....en bovendien is de lening niet geregistreerd en wordt dat ook niet...

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI...
http://www.ib-groep.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI...
http://www.ib-groep.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100