Mag mijn verhuurder een afzuigkoker in mijn dakterras maken?

Op dit moment woon ik in een klein appartementje in Utrecht. Daarbij heb ik een balkon/dakterras van ca. 15m2 bovenop het appartementje van mijn onderburen. Echter, mijn onderburen hebben een 'vochtprobleem' in hun badkamer, recht onder mijn dakterras, omdat er geen mogelijkheid tot ventileren is. Beide appartementen zijn van dezelfde verhuurder.

De verhuurder en een aannemer kwam kort geleden het probleem inspecteren en kwam met twee mogelijke oplossingen.

1. Een horizontale ventilatiepijp/kapje aan de zijkant van het pand naar buiten (steekt dan wel iets de tuin in van de buren (niet van dezelfde verhuurder).

2. Een verticale ventilatiepijp/schacht door mijn dakterras heen.

Mijn vraag gaat over de tweede mogelijke oplossing van de verhuurder. In hoeverre mag hij besluiten om zoiets door mijn dakterras heen aan te leggen? Wat zijn mijn rechten als huurder? Of valt dit onder noodzakelijk onderhoud of zoiets? Ik voel er weinig voor om een stuk dakterras af te moeten staan voor zo'n constructie.

(in de bijgevoegde afbeelding zie je de doorsnede van ons huis. De badkamer heeft ook een buitenmuur, maar die is dus aangrenzend aan iemand anders zijn tuin)

Groet,
Tom

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat mag hij doen het is zijn huis en hij moet ook voor de vocht problemen van de beneden huurders zorgen en een pijp zo maar bij de buren uit laten komen mag niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100