Mag de woningbouw bepalen WIE ik als inwonende inschrijf?

Mag de woningbouw bepalen met WIE ik de woning deel? Ik sta op het punt een familielid, waar ik een hele goede band mee heb, in te schrijven.

De woningbouw heeft dit afgekeurd omdat het niet mijn partner of mijn kind is. We bezorgen geen overlast en de woning is groot genoeg voor twee personen (3 kamer appartement).

Mag de woningbouw mijn verzoek op deze manier afkeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het mag weet ik niet maar ik ben er ooit om die reden uitgezet toen ik bij een vriend inwoonde. Het is het huis van de woningbouwvereniging dus uiteindelijk zullen zij aan het langste eind trekken. En dan heb je nog de kans dat als je als het toch doet je als hoofdbewoner ook op straat word gezet dus is geen aanrader.

De verhuurder mag dit inderdaad weigeren,je moet op zijn minst 2 jaar hebben samengewoond om medehuurderschap met succes aan te kunnen vragen. Meer hierover kun je lezen op onderstaande link. http://www.huurgeschil.nl/index.php?page=artikelen.php#267 Artikel 267 Toegevoegd na 4 minuten: Het is eigenlijk krom want hoe krijg je het voor elkaar om dit pas na twee jaar aan te vragen als je niemand bij je mag laten wonen?

U heeft het hier over een woning delen maar dit hoeft natuurlijk niet! Een woningbouwvereniging kan weigeren om iemand in te schrijven als medehuurder maar deze persoon hoeft geen medehuurder te worden. De persoon kan naar het gemeentehuis gaan en zich laten inschrijven op uw adres zonder daarvoor medehuurder te hoeven zijn. Consequentie voor deze persoon is wel dat als er onenigheid is hij/zij nergens recht op heeft.

Het kan zijn dat je woningbouwvereniging het ziet als onderverhuren/kamer verhuren, aangezien het geen partner of familielid in de eerste graad is. Onderverhuren mag vaak niet van woningbouwverenigingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100