mag een kamerverhuurder zomaar je kamer leeghalen bij langere afwezigheid en je spullen opslaan en aan een ander verhuren (nog Huur betaald)

kamerverhuur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Absoluut niet. Zeker omdat je wel huur hebt betaald: zolang jij betaalt, heeft de verhuurder er geen fluit mee te maken of je wel of niet aanwezig bent in die kamer, die is dan gewoon van jou. Al ga je een jaar naar het buitenland, zolang het contract niet afloopt en jij betaalt, heeft de verhuurder niets te zoeken in jouw kamer.

Nee, er lijkt veel sprake te zijn van dit soort wantoestanden, maar dat mag natuurlijk niet. Hij mag zich zelfs (behoudens overmacht) geen toegang verlenen tot het verhuurde gedurende je afwezigheid. Dit is dus ronduit fout en valt misschien zelfs onder huisvredebreuk, hoewel je voor dat soort vragen beter juridische hulp kunt inschakelen (dit kan veelal gratis, onder ander bij het juridisch loket, zie daarvoor de link).

Bronnen:
http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx

Nee, dat mag hij niet. Dit noemen wij huisvredenbreuk. hiervoor dien je aangifte te doen bij de politie. Via hun kan je ook de nieuwe huurder sommeren direct te vertrekken.

Afhankelijk van het huurcontract. Op de site van VROM is informatie te vinden over kamer huur, kijk ook evt bij 'huurcomissie'

Bronnen:
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=6961

Tuurlijk mag dat niet. Tenminste niet zomaar. Het kan zijn dat er in je contract staat dat je kamer niet langer dan een bepaalde tijd afwezig gelaten mag worden.

Nee hij kan toch niet twee keer huur krijgen voor een kamer >:| vervelende man zeg !

Nee, zolang je de huur nog hebt betaald, mag dat niet. Ik zou juridische bijstand zoeken.

In beginsel mag dit niet. Waarom in beginsel? Omdat er huurcontracten zijn waarbij dat wel zou mogen. Het gaat dan om de zogenaamde hospita-contracten. Deze zijn voor de duur van maximaal 9 maanden en mogen niet van rechtswege worden verlengd. Wel mogen deze na 3 maanden zonder huur weer opnieuw in gaan. Mocht je geen hospitacontract (max 9 maanden per (school)jaar) hebben dan geldt dat zolang jij de huur netjes voldoet en niet opzegt of zelf een opzegging krijgt de huur gewoon keurig doorloopt. In dat geval is de geschetse casus ongeoorloofd en sta je in je recht als je eist dat je de kamer en je spullen per direct terug krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100