Ben je altijd verplicht heel snel te verhuizen als je een woning gaat huren van leegstandsbeheer?

... ik vind dat een groot bezwaar vanwege dubbele woonlasten en de tijd die nodig is om bijv. de Internetaansluiting te laten verhuizen.

Toegevoegd na 48 minuten:
Ik bedoel: snel verhuizen uit de huidige woning naar een woning van Leegstandsbeheer. Ik zou heel snel naar zo'n woning moeten verhuizen, maar heb een opzegtermijn van 1 maand, dus zou dubbele woonlasten hebben plus nog veel andere complicaties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat klopt niet. Er zijn namelijk een heleboel leegstandbeheerorganisaties, die hebben allemaal hun eigen regels en contracten. Er is zelfs een branche organisatie met een keurmerk: Leegstandsbeheerders die het Keurmerk mogen voeren: •Respecteren de rechten en plichten van opdrachtgevers en bewoners •Houden zich aan de opgestelde gedragscode •Werken met sluitende overeenkomsten •Kiezen voor een transparante werkwijze •Maken heldere afspraken over privacy, contract, looptijden en kosten •Worden getoetst door een onafhankelijke toetsingsorganisatie Het komt – helaas - nog te vaak voor dat tijdelijke bewoners onvoldoende serieus genomen worden. Voor de geregistreerde organisaties geldt dit zeker niet. Juist deze ondernemingen bieden tijdelijke bewoners een aantal kwaliteitsgaranties die correct recht doen aan de juridische positie van de tijdelijke bewoner. http://www.keurmerkleegstandbeheer.nl/tijdelijke_bewoner Toegevoegd na 4 minuten: Dit is een van de grotere organisaties en die hanteren een opzegtermijn van vier weken. http://nl.cameloteurope.com/532/2/antikraak-is-het-iets-voor-jou/antikraak-is-het-iets-voor-jou.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100