Is er een minimum inkomenseis in het geval van een sociale huurwoning?

Momenteel heb ik een 0-uren contract waar ik mee wil gaan huren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat verschilt per woningbouwvereniging en per woning. Soms gelden er inkomenseisen, minimum- danwel maximumeisen voor een woning, en soms worden er helemaal geen eisen gesteld. Bij 'ons' in de regio wordt bijvoorbeeld de helft van de woningen voorwaardenvrij aangeboden, en de helft met voorwaarden. Van de woningen met voorwaarden, hebben nog niet alle woningen een inkomenseis, soms zijn er alleen eisen aan de gezinsgrootte of de leeftijd van de huurder. Maar er zijn dus ook woningen die je alleen mag huren als je in een bepaalde categorie zit met je inkomen. Je zult dus moeten kijken bij de woningbouwverenigingen in jouw regio welke eisen zij stellen.

nee, die eis is er niet. Toegevoegd na 12 minuten: soms wordt er wel een maximum inkomensgrens gesteld. minimum echter niet. als de huurder de huur uit spaargeld of giften wil gaan betalen, dan is dat prima

Het KAN zijn dat jouw gemeente eisen stelt qua (minimum) inkomen maar zonder werk krijg je toch gewoon een uitkering dus dat zal best goed zitten. Hoeveel heb je de afgelopen zes maanden verdiend (inkomen en/of uitkering)? Eisen toewijzing sociale huurwoning Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning heeft u vaak een huisvestingsvergunning nodig. Deze wordt uitgegeven door de gemeente. De gemeente bepaalt of u daadwerkelijk een vergunning nodig heeft en aan welke eisen u moet voldoen. Ook de woningcorporatie kan eisen stellen aan mogelijk toekomstige huurders, bijvoorbeeld aan de hoogte van uw inkomen en uw gezinsgrootte. Woningcorporaties moeten 90% van hun vrijgekomen sociale huurwoningen met een huurprijs tot €664,66 (prijspeil 2012) toewijzen aan huishoudens die tot €34.085,00 (prijspeil 2012) verdienen. Woningcorporaties mogen nog wel 10% van de vrijgekomen sociale huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een hoger inkomen. Overige criteria goedkope woning Naast urgentiecriteria kan een gemeente ook andere eisen stellen aan het toekennen van een goedkope huurwoning. Bijvoorbeeld criteria voor gezinsgrootte of inkomen. De gemeente kan ook eisen dat u een economische of maatschappelijke binding heeft met de gemeente of de regio.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100