Hoe vind ik een huisjesmelker of pandjesbaas in mijn eigen gemeente ?

Sedert anderhalf jaar zijn wij in de wijk verblijd met de komst van een Roma-familie. Nu ben ik zo ongeveer de meest politiek correcte persoon die er rondloopt en was aanvankelijk gespeend van enig vooroordeel over deze mensen, maar de praktijk heeft helaas de zaken vlot ingehaald, en inmiddels weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb. Naast de slapeloze nachten begint het ook erg slecht te worden voor mijn gezondheid.

Nu hebben we al ongeveer een jaar plannen om naar Duitsland te emigreren, maar mijn buren - illegale onderhuurders in een koopwijk die van kop tot kont beschermd zijn, schijt hebben aan alles en iedereen en ook de politie heeft geen middelen om ze aan te pakken - maken dat natuurlijk erg moeilijk, omdat ik wel eerst dit huis wil (MOET) verkopen; een dubbele hypotheek redden we nu eenmaal niet, vermoedelijk zelfs niet als ik fulltime zou gaan werken (al is dat wel onze volgende stap).

De enige kans die we hebben om nog een redelijke prijs (wel ver onder de marktwaarde, maar goed)ons huis te verkopen is aan een huisjesmelker of pandjesbaas, of iemand die het weer illegaal wil onderverhuren of er een wietplantage in wil beginnen ofzo. Geen punt; blijkbaar wil de gemeente het graag zo, want voor de oplossing van de problemen in de buurt doen ze niks nakkes nada, en zowel wij als de politie staan volledig met lege handen.

Maar....hoe en waar vind je zo iemand ? Ze staan volgens mij niet in de gouden gids......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik moest wel lachen om je eerste stukje, hoe je het omschreef, dus humor heb je nog. :) Mijn eerste gedachten was, kun je het niet laten opkopen door de makelaar? Hoe dat exact gaat weet ik niet, maar ik weet wel dat dit gedaan wordt. Misschien een idee om eens langs de makelaar te gaan en na te vragen.. Misschien toch nog enige hoop om eerder te kunnen verhuizen. Heel veel sterkte Marleen.

Lastige situatie... Is het voor jullie ook niet mogelijk dan om jullie huis te koop te zetten en zolang onderhuurders te vinden tot het verkocht is? Mijn dochter woont sinds kort in en studentenhuis en ik weet dat een aantal vrienden/medestudenten van haar een anti-kraak huis huren. Ik weet niet of dit de goede benaming is, maar dat is dat ze er studenten zolang in laten wonen zodat ze er in ieder geval geen krakers in krijgen. De studenten zijn verzekerd van goede woonruimte, zorgen er ook volgens afspraak voor, maar weten ook dat als het huis verkocht wordt dat ze er dan binnen korte termijn uit moeten. Dat is dan hun risico. Toevallig weet ik dat je uit het oosten van het land komt en dit gaat om respectievelijk Hengelo en Enschede. Misschien dat je bij de gemeente waar je woont daar meer info over kunt krijgen. Ik weet ook dat er qua woonruimte voor studenten (UT, Hogeschool Zwolle, etc.) een nijpend tekort is, dus wie weet dat je daar nog iets mee kan. Toegevoegd na 13 minuten: Ik heb vandaag al mijn limiet bereikt wat reacties geven betreft (zit nog maar in niveau 2, dus mag niet meer), maar misschien kun je inderdaad wat vastgoedhandelaren in je omgeving benaderen dan.

Wat een drama, sterkte! Je zou wat vastgoedhandelaren kunnen bellen.

Zitten er uitzendbureau,s,bij U in de buurt die met buitenlanders werken ,polen etc,deze mensen willen ook nog wel eens huizen kopen en ze daarna vol zetten met polen,wat voor hun dan toch toch weer genoeg opbrengt. ligt er ook aan hoe Uw prijs ligt ten opzichte van de andere huizen in de buurt. bij mij in de buurt werdt dit voor een jaar terug nog gedaan,maar economisch zal dat nu ook wel wat minder zijn.misschien zoals de voorganger ook al zij tijdelijke verhuur,tot het wel verkocht kan worden.

Bedoel je zoiets? Volgens mij bestaat er een uitzendbureau die bemiddelt tussen Polen en huiseigenaren die hun woning (soms riante villa) verhuren. Ik weet niet of er een dergelijke bemiddelaar ook huizen koopt voor dat doel. Maar op mijn zoektocht daarnaar kwam ik wel dit soort ideeën tegen: http://www.huisvestingbuitenlandsewerknemers.nl/ en http://www.gabiya.nl/ (geen idee of dat alleen Amsterdam is) en http://www.poolsehuisvesting.nl/?page=faq en zo zijn er nog wel meer. Ik ken deze bedrijven/organisaties niet, maar heb enkel even gegoogled. Maar ik heb dus geen idee hoe goed ze zijn. Je kan ipv Polen/buitenlandse werknemers ook zoeken op de variant "buitenlandse studenten". Zolang je er nog aan vast zit, is 't niet wat je zoekt. Maar misschien vind je op deze manier wel wat meer dan niks. Succes in elk geval!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100