Iemand een idee hoe je een oude inktvlek uit een spijkerbroek kunt krijgen? Ik denk dat het vrij kansloos is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een speciaal middeltje om inktvlekken uit textiel te verwijderen. Daarmee deppen en daarna in de wasmachine wassen. Je kunt het bij de drogist kopen. Het heet Beckmann vlekkentovenaar.

Bij elke goede drogist kun je flesjes kopen met vlekkenverwijderaar. Voor, vet, inkt, lijm enz. Kleine verpakkingen en werken goed.

Mijn drogist (DA) verkoopt vlekkenmiddeltjes tegen inktvlekken. Waarschijnlijk is hij niet de enige. Zowiezo gaat het niet lukken met gewoon wasmiddel. Succes!

Die kun je er zéker "uit" krijgen, door de broek te verven in de wasmachine. Gaat echt goed hoor. Te koop bij de drogist. Verder zou je het met een schaar kunnen proberen ;)

Die middeltjes helpen wel voor verse inktvlekken. Maar oude ingedroogde vlekken van stylo-inkt....en ik bedoel hier niet een beetje schrijfsel...maar echt plekken:vergeet het...die gaan er bij mij niet uit. Gelukkig is het niet zo erg om er in een jeans een stukje in te naaien.

Is het ook, het is enige wat je kan doen, is deze vlek eruit knippen en er een lapje voor zetten :p

Bronnen:
Eigen ervaring

Bleken. Op de catwalks en in de glossies zijn ze overall, de versleten en opvallend gebleekte jeans. Voor slechts 1500 euro ben jij de rechtmatige eigenaar van het designerpaar waar de rage allemaal mee begon, de Balmain jeans. Voor iedereen die 1500 euro net iets te veel vindt voor een kapotte jeans met bleekvlekken, maar toch modieus voor de dag wilt komen is er nu ook een alternatief voor nog geen €1! Met een flesje bleek uit de supermarkt (wij scoorden voor 87 cent een fles van een huismerk), warm water en een oude jeans die wel een make-over kan gebruiken heb je de look in een mum van tijd zelf gecreëerd. Lees verder in de bron voor het hoe en wat.

Bronnen:
http://www.minimafair.nl/index.php?option=...

Als het echt inkt is van bijv. een vulpen (lees: zo een pen waarmee je op de basisschool MOEST schrijven), dan wil een inktwisser (te koop bij boekenwinkels) nog wel eens werken! Deed ik vroeger ook om het te verbergen voor mn moeder....

Probeer het toch nog maar eens door de vlek goed in te wrijven met pindakaas , en dit een tijdje te laten inwerken .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100