Kan ik een klont groene zeep in het wasmiddelenbakje van de wasmachine doen inplaats van een hedendaags wasmiddel?

Of zou het te hard gaan schuimen? Als het kan, hoeveel moet ik dan nemen voor 5 kg wasgoed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja het kan inderdaad, al is het niet bekend hoeveel je precies moet gebruiken. Vaker worden vlekken ingesmeerd met groene zeep waarna de was zonder extra zeep of wasmiddel word gedraaid. Het word wel aangeraden om heet te wassen omdat groene zeep veel resten achterlaat bij lage temperaturen.

in het bakje zou ik niet doen omdat het best dik is, zou hem dan in een bolletje doen en ter grote van een golfbal. gewoon proberen en best een goed id.

ik zou geen groene zeep gebruiken daar dit idd ontzettend schuimt en je dan kans hebt dat je hele machine vool met schuim zit en hij dit niet meer weg kan pompen

Je kunt het beter eerst een beetje oplossen en direct in de trommel zelf doen. Maar voor je het gaat doen, eerst uitproberen met een heel klein beetje groene zeep. Anders heb je een bubbelbad in je badkamer ;)

Groene zeep heeft een sterk logend effekt en of dat wel zo goed is voor het metaal in je machiene vraag ik me af. Daarbij komt dat het moeilijk uit te spoelen is en de kans dat de was vettig aanvoelt daarna groot. Ook verdeelt groene zeep zich slecht.

Niet doen! Uit eigen ervaring :-) weet ik dat het een mooi gezicht is, maar een boele bende in je wasruimte. Het leek mij een mooie zuinige manier van schoon wassen, maar helaas werkt het niet in de machine..

Groene zeep is niet geschikt voor moderne wasmachines. Goedkoop is duurkoop in dit geval. Ga liever naar de Lidl en koop daar een wasmiddel. Veel goedkoper en als beste getest.

Mix door je waspoeder een beetje soda. Je was en machine worden er schoon van

Als je naar www.grootgezin.nl gaat en kijkt bij de budgettips, zie je dat het vaak gedaan wordt, nietalleen met groene zeep,maar ook met shampoo, steradent, soda.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100